MIJ Podium


Foto: Vitaliy & Alla


Vitaliy & Alla presenteren klassieke meesterwerken

 

In de traditie van de Russische klassieke school presenteren Vitaliy & Alla deze avond meesterwerken uit de klassieke muziek. Op deze avond hoor je de gepassioneerde en melancholische muziek van Russische componisten zoals Pjotr Iljitsj Tsjajkovski en Sergej Vasiljevitsj Rachmaninov. Laat je raken door de zachtheid van het Italiaanse belcanto en betoveren door de Spaanse schoonheid van Carmen. 

Vitaliy & Alla bestaan uit Vitaliy Sokolovskiy (piano) en Alla Gorskaya (vocals). Beiden komen uit het Russische Rostov, een havenstad in het zuiden van Rusland.

Vitaliy Sokolovskiy is afkomstig uit een familie van musici en leerde pianospelen van zijn moeder die pianodocente was. Hij nam deel aan verschillende Russische en internationale pianoconcoursen, waaronder het concours van Pesaro in Italië, en viel daarbij ook in de prijzen. In 2009 startte hij zijn opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. In dat jaar won hij ook een prestigieus pianoconcours voor duo’s in het Russische Vologda. Inmiddels heeft hij zijn opleiding afgerond.

Alla Gorskaya danste, zong en speelde viool in haar jeugd.  In 2004 ontmoette ze de Russische folkartieste Elena Komarova, die haar introduceerde bij het koor van het Rostov Staatstheater voor Opera en Ballet. In 2011 startte ze haar opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. Sinds 2014 is ze lid van de internationale vereniging voor professionele musici, ‘Giardino delle Arti’. Ook trad ze op in verschillende Italiaanse theaters.

Vitaliy en Alla leerden elkaar kennen op het Staatsconservatorium van Rostov tijdens een uitvoering van ‘Eugene Onegin’, een opera van Pjotr Tsjaikovski, gebaseerd op een roman in verzen van Aleksandr Poesjkin. Sindsdien is hun creatieve samenwerking begonnen.


Na hun conservatoriumopleiding, begonnen Vitaliy en Alla met optredens in Europa. In december 2017 hadden ze twee optredens in IJsselstein. Op de Sprokkelroute 2017 stonden ze in het Museum IJsselstein met een voorstelling waarin ze folk en Russische kerst- en nieuwjaarsmuziek combineerden. Op 23 december gaven ze in het Fulcotheater de benefietvoorstelling 'A Russian Christmas' voor de ouderen in IJsselstein. Voor een impressie klik hier.    

Wanneer: 9 december 2018, 19.30 uur
Wie: iedereen
Kosten: Volwassenen (18>) € 10 euro | scholieren met een schoolpasje €7,50 | U-pas € 5,-
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl 
NB: Het is ook mogelijk om op de avond zelf een kaartje bij de balie te kopen. Contant (uitsluitend gepast!) of pinnen.