Excursie

Detail van Jugendstilgevel (ca. 1920)

Excursie: 'Art Nouveau

Gemeentemuseum Den Haag'

Op zaterdag 30 juni geeft kunst- en cultuurhistoricus Aldwin Kroeze (docent MIJ Academie) een rondleiding door de tentoonstelling ‘Art Nouveau’ in het Gemeentemuseum Den Haag.

Eind 19e eeuw maakt Nederland zich -net als de rest van de wereld- op voor een nieuwe tijd en daarbij hoort een nieuwe vormentaal. Deze nieuwe kunst kent vele benamingen waaronder Art Nouveau, Jugendstil en Slaoliestijl.

Museum IJsselstein schonk hier via één van de MIJ Academiecursussen al uitgebreid aandacht aan. Deze kunststroming is op dit moment te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. Met de expositie 'Art Nouveau in Nederland' is een keur aan werken van topkwaliteit bij elkaar gebracht. Dit geeft een goed beeld waar Nederland indertijd internationale roem mee scoorde.

Je staat oog in oog met een sprookjesachtig deel van ons verleden met vogels van Hoytema, de furore van Delft en Amsterdam en niet te vergeten het Haagse eierschaalporselein.

Wanneer: zaterdag 30 juni 2018, 12.00 en 14.00 uur
Wie: iedereen
Kosten: 10 euro (excl. vervoer en entreebewijs)
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl