Praat met mij

gendervrij bij mij
Foto: archief Museum IJsselstein


Dialoogtafel: praat met MIJ


Van 29 september tot en met 11 november presenteert Museum IJsselstein (MIJ) een bijzonder project. ‘Gendervrij bij MIJ. Manifestatie met werk van sven signe den hartogh en Franka van de Ven.’ Een manifestatie is geen traditionele tentoonstelling, maar een levendig project dat de bezoeker uitdaagt om een actieve bijdrage te leveren. In het kader van deze manifestatie nodigt MIJ iedereen uit om deel te nemen aan een goed gesprek. In het hart van het museum staat een tafel waar elke donderdagmiddag een dialoog wordt gevoerd.

Laagdrempelig
Mensen uit diverse welzijnsorganisaties, serviceclubs en kerkelijke gemeentes leiden om beurten deze dialogen. Het onderwerp wordt vooraf vastgesteld en heeft een laagdrempelig karakter. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. De eerste dialoogtafel vindt plaats op donderdagmiddag 4 oktober om 15.00 uur (inloop 14.45 uur).

Praat mee
Het begrip gender is onbewust stevig verankerd in onze maatschappij. Van het speelgoed dat we aanschaffen en de toiletten die we gebruiken tot de kleding die we dragen en de vakjes die we aankruisen op documenten. Maar is de werkelijkheid niet complexer dan de kaders die doorgaans worden geboden? Praat mee met MIJ en onderzoek hoe dit voor jou zit.

Wanneer: donderdag 4, 11, 18, en 25 oktober en 1 en 8 november om 14.45 uur. 
Wie: iedereen (aanmelden niet verplicht)
Kosten: gratis (met geldig entreekaartje)

De onderwerpen van de dialoogtafels zijn nog niet allemaal bekend en worden later gepubliceerd op onze website.


Programma


Donderdag 4 oktober

Dialoogtafel met kunstenaar sven signe den hartogh
Sven wil de dialoog aangaan over de betekenis van het woord gender en hoe mensen dit zelf ervaren. Wat betekent man zijn, wat betekent vrouw zijn voor jou?
 

Donderdag 11 oktober

Open dialoogtafel in het kader van Coming Out Day


Donderdag 18 oktober

Dialoogtafel met Franka van de Ven (Gentlewoman)
De schoonheid en de troost. Franka van de Ven deelt haar persoonlijke verhaal en zoektocht en nodigt je uit tot een dialoog.


Donderdag 25 oktober

Dialoogtafel met Peggy Adema (D66 IJsselstein)
Hoe maak je een stad/dorp LHBTI vriendelijk?

Gasten: Pien van Klingeren (studente Global Management of Social Issues aan de Tilburgse Universiteit) en Saskia Roozenboom (studente Taalwetenschap aan de UU)


Donderdag 1 november

Dialoogtafel met Miriam van der Have (directeur Nederlandse organisatie voor seksediversiteit - NNID)
Onderwerp: intersekse. Intersekse verwijst naar de ervaringen van mensen die geboren zijn in een lichaam dat niet overeenkomt met de normatieve definitie van man of vrouw.


Donderdag 8 november

Dialoogtafel met Simon Timmerman (voorzitter COC Midden-Nederland)
Een aantal politieke partijen in IJsselstein tekenden het regenboogstembusakkoord: hoe nu verder?