Sprokkelhorst

Foto: Winter Wonderland met Floor en Juul

De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst

Museum
In 2018 wordt voor de tiende keer de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst georganiseerd in de historische binnenstad van IJsselstein. Tussen 19.30 en 21.00 uur is 'Winter Wonderland met Floor en Juul' bij MIJ te zien. Zangeres Floor Snijders en pianiste Juul de Bruin leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan het Utrechts Conservatorium en presenteren ze een sfeervol liedprogramma rondom de gezellige wintertijd en Kerst.

Aansluitend, tussen 21.00 en 22.30 uur, kun je genieten van het Russische duo Vitaliy & Alla. In de traditie van de Russische klassieke school hoor je meesterwerken uit de klassieke muziek. Vitaliy & Alla bestaan uit Vitaliy Sokolovskiy (piano) en Alla Gorskaya (vocals).

Kasteeltoren
Natuurlijk is ook de Kasteeltoren geopend tijdens de 'Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst' op vrijdag 14 december.

De Kasteeltoren is onderdeel van de expositie 'Verlicht MIJ 2018. Nachtlandschappen'. Kunstenaar Matthijs Munnik toverde dit zestiende-eeuwse monument om tot een spectaculair lichtlandschap. Met licht, kleur en laser geeft hij het interieur van de historische toren een compleet andere uitstraling.

NB: in verband met de openingsceremonie is het Kasteelterrein afgesloten voor mensen die hiervoor geen kaartje hebben. Kaarten gaan buiten het museum om en zijn zijn uitverkocht. De Kasteeltoren is geopend vanaf 19.30 uur.

WANNEER: 14 december, 19.30 uur
WIE: iedereen*
KOSTEN: museum gratis, Kasteeltoren 1 euro (pieklocatie). Uitsluitend gepast betalen.

*vanwege de vele trappen is de Kasteeltoren niet geschikt voor jonge kinderen en mensen die slecht ter been zijn. Een bezoek aan de toren is op eigen risico.

INFO: https://www.museumijsselstein.nl/activiteiten/de-kerstavond-van-mevrouw-klein-sprokkelhorst-bij-mij