Workshop Podcasting voor kinderen (8-12 jaar)

feb 16
Kinderworkshop

Maak je eigen podcast

'Hee druktemaker! Wat heb jij veel te vertellen zeg! Je zou er een hele podcast mee kunnen vullen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Tijdens de workshop Maak je eigen podcast leert podcastmaker Bas Heijkamp je alle kneepjes van het vak. Je gaat aan de slag als interviewer, gaat op pad als verslaggever en je maakt ook nog eens je eigen jingle. Achteraf krijg je jouw eigen podcast thuis opgestuurd. Doe je ook mee?' 

Wie luistert er wel eens een podcast? Heb je er wel eens over nagedacht hoe zoiets wordt gemaakt? Zou je er zelf een willen maken? Kom dan in de zomervakantie, op zondag 16 juli, naar MIJ en krijg les van een pro: Bas Heijkamp. 

Programma 

14:00-14:20 Ontvangst + Wat is podcasten en wat gaan we doen vandaag?
14:20-14:35 Rondleiding door het museum 
14:35-15:00 Ronde 1 
15:00-15:25 Ronde 2 
15:25-15:50 Ronde 3 
15:50-16:00 Afsluiting met het luisteren van de jingles 

Wat gaan we doen?

Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten. Professioneel podcast maker Bas Heijkamp neemt je mee in deze wonderlijke wereld. Hoe is een podcast opgebouwd? Hoe voer je een goed gesprek? Hoe maak een pakkende jingle? Hoe zorg je dat mensen je podcast ook echt gaan luisteren?  

Natuurlijk is er ook gelegenheid lekker rond te lopen door de kindertentoonstelling Druktemakers. Als deelnemer krijg je een speciale rondleiding met achtergrondinformatie die je kunt verwerken in je podcast!

Aan het eind van de workshop komen we nog even bij elkaar. Wat vonden jullie het leukst? We laten alle jingles even horen. Bas monteert na afloop alle interviews en jingles. Deze krijg je vervolgens nog opgestuurd!  

Wanneer: Zondag 16 juli 2023 | 14.00 - 16.00 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud (let op: maximaal 15 deelnemers)
Kosten: €10,00
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. workshop podcasting

Door deel te nemen aan deze workshop geef je toestemming voor het publiceren van de resultaten. Hierop zijn de kinderen wel te horen maar niet te zien. 

>