Tweedaagse workshop papier-maché

jan 06
Love to Recycle: activiteit in samenwerking met ZoMoooi

Tweedaagse workshop papier-maché

Tijdens Do For Love is in het museum en in de kasteeltoren werk te zien van kunstenaar Daisy Madden-Wells. Deze werken maakt ze van papier-maché. Reden om samen met werkcentrum ZoMoooi een papier-maché-workhop te organiseren. Doe je mee?

Deze sculptuur van Daisy Madden-Wells is te zien in de kasteeltoren | foto: Sabine Metz

Voorbeelden van papier-maché creaties gemaakt bij ZoMoooi

Veelzijdig materiaal

Papier-maché, je kent het misschien wel van Sinterklaas-surprises. Maar wist je dat een heel veelzijdig medium is om allerlei kunstzinnige creaties mee te maken? Kunstenaar Daisy Madden-Wells, te zien in Do For Love, gebruikt het veel in haar werk. 

In Werkcentrum ZoMoooi - om de hoek van MIJ aan de Utrechtsestraat - wordt ook veel met papierpulp gewerkt. Het atelier biedt mensen die op veel andere plekken niet mee kunnen doen in de samenleving, een creatieve dagbesteding. Er wordt geschilderd, er worden sieraden gemaakt en mozaïeken gelegd. En de technieken van papier-maché kennen geen geheimen meer voor de cliënten en hun begeleiders.   

Details papier-maché-workshop

Onder begeleiding van een ervaren professional en cliënten van ZoMoooi maak je op zaterdag 6 januari in het atelier van ZoMoooi de papierpulp en de aanzet tot je sculptuur. Je neemt hiervoor een eigen voorwerp mee dat als structurele basis dient, zoals een lege fles of een kandelaar.  De tweede workshop-dag, een week later, vindt plaats in het museum. Dan maak je je creatie af, met verf en wat er verder bij je op komt. 

Let op: wacht niet te lang met aanmelden, er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Wanneer: zaterdagen 6 en 13 januari 2024, 10.30 – 12.30 uur
Waar: Dag 1: Atelier ZoMoooi, Utrechtsestraat 16 | Dag 2: Museum IJsselstein, Walkade 2-4, IJsselstein
Voor wie: vanaf 8 jaar, maar zeker ook voor volwassenen!
Kosten: € 15,00 
Aanmeldenaanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. love to recycle >