Thema middag: Meer leven in je tuin met inheemse planten

dec 27

Thema middag: Meer leven in je tuin met inheemse planten

De thema middag is - gezien de tijdelijke sluiting van het museum conform RIVM-richtlijnen - helaas uitgesteld. Meer informatie volgt snel!  

Tussen de dure struiken en bloemen van het tuincentrum zien veel mensen inheemse planten voor onkruid aan. Een groot deel van deze planten dreigt verloren te gaan. Maar kijk je beter, dan zie je dat ze vaak heel mooi en verfijnd zijn. Ze zijn goed voor onze bijen, vlinders, vogels en mensen. Zo zorgen we voor een duurzame leefomgeving.  

Tuinvrouwen van Eetbaar IJsselstein laten je kennis maken met de top 9 van inheemse planten die hen inspireren. Daarna kun je deze planten ‘in het echt’ bekijken en ervaren tijdens een korte rondleiding in de Historische Kruidentuin om de hoek van het Museum. Wie wil kan daarna aan de slag om groeipapier te maken. Hierbij schep je zelf papier in combinatie met zaden, bloemblaadjes en blad. Het gemaakte groeipapier blijft gedurende de tentoonstelling in het Museum hangen en kun je na afloop van de tentoonstelling ophalen. Je kan het dan in je eigen tuin ‘planten’.  

13.30 presentatie Top 9 inheemse planten van de tuinvrouwen van Eetbaar IJsselstein
14.15 Rondleiding Historische Kruidentuin om de planten ‘in het echt’ te ervaren
14.45 workshop Groeipapier maken
15.30 afsluiting 

Wanneer: zo 3 mei, 13.30 uur
Wie: 10 - 100 jaar
Kosten: gratis, op vertoon van geldig entreebewijs of museumkaart
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. 'Thema middag'

>