Screening dansdrieluik Boxed In

feb 23
Screening Boxed In

Film bij MIJ

Screening dansdrieluik Boxed In  

Op 15 mei eenmalig op groot scherm 

Zo langzaamaan kunnen we op het Corona-tijdperk terugkijken, en ons afvragen: hoe hebben we die periode met z'n allen ervaren? Choreografe Leah Jacob maakte hier een korte dansfilm over. Tevens nodigde ze twee vrouwelijke choreografen uit om ook hun visie te verwerken tot een dansfilm. Het project werd BOXED IN genoemd, wat ingesloten betekent. Het was tijdens de tentoonstelling Alles verandert, niets vergaat te zien in de filmruimte bij 't Lokaal. Op 15 mei screenen we het dansdrieluik eenmalig op groot scherm. 

In het drieluik Boxed In kun je je helemaal verliezen. Al helemaal wanneer je de dansers meer dan levensgroot voor je ziet. Daarom vertonen we de dansfilms zondag 15 mei eenmalig op groot scherm! Ook zijn de makers aanwezig, om te vertellen over de achtergrond van de choreografie en het filmverhaal. Tijdens deze bijeenkomst kun je met hen in gesprek.   

Screening Boxed In
Over de films en de makers


Met haar dansfilm Spaces Untouched onderzoekt Leah Jacob het sociale onbehagen en isolement dat Corona in zijn kielzog achtergelaten heeft. In een tragikomische ontmoeting zitten een vrouw en een man verlegen op afstand van elkaar op een dubbelzijdige straatbank. Ze worden onderbroken door scènes van een gehandschoende hand die het vrouwelijke lichaam verwoed afspeurt, op zoek naar troost en geruststelling (Camera en montage: Mary Janssen / Muziek: Marc Nukoop).  

Quarantine van Joana Borges en Washing You Well van Petra Vossenberg zijn intieme danssolo’s met een persoonlijk dagboek-gevoel. 

Wat kun je verwachten?

Wanneer: zondag 15 mei, 14.00 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: volwassenen (maximaal 30 deelnemers)
Kosten: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van MIJ of een museumkaart 
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. Screening Boxed In

>