Schrijven bij MIJ: Do For Love

jun 26
Schrijven bij MIJ

Do For Love

Liefde maakt blind en laat grenzen vervagen. Hoe ver ben jij bereid te gaan voor de liefde en je geliefden? Deze vraag staat centraal in de Schrijfworkshop Do For Love, die met het thema aansluit bij de huidige expositie in Museum IJsselstein. Schrijven bij MIJ is een initiatief van Mariola Dirkzwager. Bij elke tentoonstelling ontwikkelt zij een passende schrijfworkshop. 

‘I would do anything for love but I won’t do that.’

- Meatloaf

We schrijven bij het werk van Marian Genet, Harmony of Love, waarbij de vele kleurvlakken als puzzelstukjes in elkaar vallen. Iedere kleur staat symbool voor een ervaring of een ontmoeting. Een interactieve installatie waar je helemaal in kan verdwijnen, alleen of samen. Op dit tapijt mag je zitten, liggen, een boekje lezen, voor je uit staren, knuffelen, wat je maar wil! Dus ook schrijven en dat is precies wat we gaan doen. 

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten nemen we je mee door je eigen bijzondere ervaringen en ontmoetingen in de liefde. Al schrijvend maken we ons eigen kleed vol verhalen waarin alle kleuren en vormen van de liefde een plek krijgen. 

Ervaring met schrijven is absoluut niet nodig om deze workshop met heel veel plezier te volgen. Schrijven mag in iedere taal die je beheerst of die voor jou de liefde vertegenwoordigt. De workshop wordt gegeven in het Nederlands.  


Marian Genet, Harmony of Love | foto: Sabine Metz

Details schrijfworkshop

Wanneer: 26 november 2023, 10.30 – 12.30 uur
Waar: Museum IJsselstein, Walkade 2-4, IJsselstein
Kosten: € 15,00
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. schrijfworkshop 

>