Samen-zijn: Drink with me

mei 30
Sabine Metz Drink with me
Performance drieluik samen-zijn

Drink with me

Multimediaal kunstenaar sven signe den hartogh geeft op 24, 25 en 26 november een drietal interactieve performances: samen-zijn. Samen ademen, thee drinken met aandacht en diepe verbinding ervaren staan centraal. Op vrijdag 25 november kun je aanschuiven voor deel 2: Drink with me.

Over het drieluik samen-zijn

Het idee voor het drieluik samen-zijn ontstond tijdens de lockdowns van 2020 en 2021. Afgesloten, geïsoleerd waren we, terwijl de mens in essentie een sociaal wezen is. Sven creëerde drie performances die stuk voor stuk simpelweg verbinden en simpelweg de behoefte vervullen om samen mens te zijn.        

Sabine Metz Drink with me
Sabine Metz Drink with me

fotografie: Sabine Metz

Drink with me 
25 november tussen 13.00 en 18.30 uur
Theeceremonie zonder formaliteit  

Thee heeft rijke geschiedenis: het is wereldwijd na water de meest gedronken drank. Thee is een intieme knipoog naar de natuur, poëtisch in eenvoud: slechts blaadjes in heet water, maar met een enorme troostrijke kracht.  

In Drink with me drink je 1-op-1 thee met sven, in stilte. Samen aan een tafeltje in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, vier je het samenkomen. ‘Het is overigens niet aan mij wat deze handeling met mensen doet’, zegt sven hierover, ‘Dat is aan de deelnemer zelf. Het doet wat ‘t doet.’   

De sessie duurt zo lang als het duurt, voel je vooral niet gehaast. 

Tijdens de openingstijden van het museum (tussen 13.00 en 17.00 uur) is sven aanwezig en kun je spontaan aanschuiven. Kom je later? Dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. breathe with me. Geef hierin aan hoe laat je er ongeveer verwacht te zijn. 

Over het project Surviving or Thriving

Kort voor midzomer woonde sven signe den hartogh een week in het museum. Hij noemde dat project Surviving or Thriving. Meer over de bijdragen van sven aan de tentoonstelling Verwantschap lees je hier

>