Samen-zijn: Breathe with me

mei 30
Sabine Metz Breathe with me
Performance drieluik samen-zijn

Breathe with me

Multimediaal kunstenaar sven signe den hartogh geeft op 24, 25 en 26 november een drietal interactieve performances: samen-zijn. Samen ademen, thee drinken met aandacht en diepe verbinding ervaren staan centraal. Op donderdag 24 november kun je aanschuiven voor deel 1: Breathe with me.

Over het drieluik samen-zijn

Het idee voor het drieluik samen-zijn ontstond tijdens de lockdowns van 2020 en 2021. Afgesloten, geïsoleerd waren we, terwijl de mens in essentie een sociaal wezen is. Sven creëerde drie performances die stuk voor stuk simpelweg verbinden en simpelweg de behoefte vervullen om samen mens te zijn.        

Sabine Metz Breathe with me
Sabine Metz Breathe with me

fotografie: Sabine Metz

Breathe with me 
24 november tussen 13.00 en 18.30 uur

Ademhaling verbindt ons, ook al kennen we elkaar niet 

In Breathe with me nodigt sven bezoekers uit samen te ademen. Dit gebeurt 1-op-1 in stilte, in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Daarin zit je op de grond, met jouw rug tegen sven’s rug aan. Welk ritme ontstaat, ongesproken? Je deelt en voelt iets essentieels en persoonlijks met een onbekende, hoe is dat?  

De sessie duurt zo lang als het duurt, voel je vooral niet gehaast. 

Tijdens de openingstijden van het museum (tussen 13.00 en 17.00 uur) is sven aanwezig en kun je spontaan aanschuiven. Kom je later? Dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. breathe with me. Geef hierin aan hoe laat je er ongeveer verwacht te zijn. 

Over het project Surviving or Thriving

Kort voor midzomer woonde sven signe den hartogh een week in het museum. Hij noemde dat project Surviving or Thriving. Meer over de bijdragen van sven aan de tentoonstelling Verwantschap lees je hier

>