Rondleiding met stadswandeling door tentoonstellingsmaker

jul 19
Verbonden Stad

Rondleiding met stadswandeling door tentoonstellingsmaker 

Architectuur en stedenbouw, verandering en aanpassing: daarover gaat onze zomertentoonstelling Verbonden Stad. Reden voor tentoonstellingsmaker Yusuf om bezoekers een inhoudelijke rondleiding aan te bieden, inclusief een stadswandeling langs de architecturale hoogstandjes van IJsselstein.  

In Verbonden Stad draait het om de gebouwde omgeving, en hoe deze doorlopend verandert. Wat doet dat met de bewoners van een stad? Onze tentoonstellingsmaker neemt je mee langs de expositie in het museum en de kasteeltoren. Gaandeweg vertelt hij de achtergrondverhalen bij de kunstwerken en hun connectie met het tentoonstellingsthema.  

Aansluitend maak je met Yusuf - hij heeft een architectuur-achtergrond en geeft ook rondleidingen door Utrecht voor Architectuurcentrum Aorta -  een stadswandeling langs de bijzondere, oude en moderne gebouwen die IJsselstein rijk is.  

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling vindt deze rondleiding met stadswandeling elke derde vrijdag van de maand plaats. En tijdens de Open Monumentendagen is er op zondag ook een rondleiding met stadswandeling gepland.  

Details

Wanneer: 19 juli, 16 augustus, 15 september, 20 september, 14.00 - 16.00 uur  
Startpunt: Museum IJsselstein 
Kosten: €12,50 per deelnemer, exclusief entree museum en inclusief koffie of thee  
Voor wie: Volwassenen 
Aanmelden: met een e-mail naar aanmelden@museumijsselstein.nl onder vermelding van Rondleiding. Geef in het bericht ook aan om welke datum het gaat en met hoeveel personen je graag deelneemt.   

>