Plantmeditatie met kunstenaar Jolanda Schouten

apr 10
Activiteit bij Druktemakers

Plantmeditatie met kunstenaar Jolanda Schouten

Heb je tijdens kindertentoonstelling Druktemakers al een kijkje genomen in het Tuin Atelier van kunstenaar Jolanda Schouten? Op zondag 10 september geeft de kunstenaar een Plantmeditatie in de stiltetuin. 'Als je tekent, zie je meer.'  

Kom zitten in de stilte van het Tuin Atelier om tijdens de Plantmeditatie op te gaan in het nu en te genieten van de bloemen die je voor je ziet. Voel je adem stromen, in en uit. Het is je levenskracht.  

Laat je meeslepen op het zachte geluid van componist James de Jong om je even af te zonderen van de geluiden van buitenaf, en te horen wat je in je lichaam hoort. Laat je mee op reis nemen in de geleide fantasie van een wandeling door de opengebarsten bloeiende natuur in roze, rood, geel, paars en roomwit. Je kan de zomer al ruiken. 

Laat je handen leiden door hetgeen je ziet en je creativiteit stromen uit je kwast in de aquarel die zomaar uit je vingers vloeit. Als je tekent zie je meer. Oranje, sapgroen, magenta, indigo, vermiljoen. 

Gun jezelf een uur om stil te zijn, te kijken en te maken. Laat je inspireren door de kleuren en vormen uit de natuur, de soundscape, de unieke omgeving en je eigen gedachtestroom.  

Na afloop neem je je tekening als aandenken mee naar huis. 

Jolanda Schouten, beeldend kunstenaar en docent aan de HKU, heeft De Stiltetuin ontworpen tijdens haar artist in residence project Flowerbomb (2021) bij Kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat. De combinatie van haar kunstenaarspraktijk en yoga practice komen daar samen. 

Kom je ook?
Wanneer: Zondag 10 september 2023 | 11.00 - 12.00 uur 

Waar: Museum IJsselstein
Wie: vanaf 8 jaar oud, volwassenen ook zeer welkom! 
Kosten: €7,50
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. Plantmeditatie

>