Open Monumentendag: introductie en interactieve luisterfietstocht

apr 10
Cultuurlandschap

Open monumentendag: interactieve luisterfietstocht met introductie van initiatiefnemer

Tijdens het weekend van de open monumentendagen is zowel Museum IJsselstein als de Kasteeltoren gratis te bezoeken tijdens onze openingstijden: van 13.00 - 17.00 uur. In de Kasteeltoren beleef je zelfs de middeleeuwen in een heuse VR Experience! Maar tijdens een open monumentendag staan natuurlijk niet alleen gebouwen en verre verledens centraal, we zetten ons erfgoed in bredere zin in de schijnwerpers.

Daarom komt kunstenaar en onderzoeker Arnold Hoogerwerf op zondag 10 september naar het museum voor een korte introductie over cultuurlandschap Het Groene Hart, het project mens maakt landschap maakt mens en de luistertocht door IJsselstein's stiltegebied die je aansluitend kunt fietsen. 

Introductie en interactieve luisterbeleving

Deze hele zomer kun je bij Museum IJsselstein een fiets- of wandelroute door het stiltegebied van IJsselstein meekrijgen. Op zondag 10 september komt een van de ontwikkelaars van deze interactieve luisterbeleving, kunstenaar Arnold Hoogerwerf, naar het museum.

Arnold gaat kort met tentoonstellingsmaker Amy Stenvert in gesprek over cultuurlandschap Het Groene Hart, het project mens maakt landschap maakt mens (dat in 2022 van start ging met de gelijknamige tentoonstelling in ons museum) en de tocht. Aansluitend kun je al fietsend de route volgen, een rondje dat op de fiets zo'n 30 minuten duurt. Naderhand ben je weer van harte welkom in het museum, om met een kop thee of ander drankje na te praten met de kunstenaar. 

Wil je erbij zijn?
Wanneer: Zondag 10 september 2023 | 14.00 uur 

Waar: Museum IJsselstein
Belangrijk: neem je fiets, smartphone en een koptelefoon / oortjes die je daarop kunt aansluiten mee
Kosten: gratis
Aanmelden: Hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd. Je kunt mailen naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. luisterfietstocht

>