MIJ Podium: Filmvertoning ‘The biggest little farm’

nov 26

MIJ Podium: Film
The Biggest Little Farm

De filmvertoning is - gezien de tijdelijke sluiting van het museum conform RIVM-richtlijnen - helaas uitgesteld. Meer informatie volgt snel!

Filmavond in Museum IJsselstein op vrijdag 27 maart: The Biggest Little Farm. 

Het museum vertoont de inspirerende filmhuisfilm over de samenwerking tussen mens en natuur en het verwezenlijken van je dromen.  

The Biggest Little Farm laat een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld zien, van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur. Het verhaal is adembenemend gefilmd en staat bol van de kleurrijke karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. 

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een dor stuk land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.  
Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.   

De film is onderdeel van het thema Ongetemd van Museum IJsselstein en krijgt een mooi vervolg tijdens de Van woestijn naar groene oaseop 8 april. Die avond gaat over inspirerende ontwikkelingen voor het herstel van ecosystemen. 

Wanneer: vrijdag 27 maart 2020 
Hoe laat: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar:  Museum IJsselstein 
Kosten: Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor Museum IJsselstein is welkom.
Voor wie: Voor een ieder die geïnteresseerd is in een gezond herstel van de ecosystemen en onze voeding, die houdt van pioniers en het verwezenlijken van dromen. En voor wie gewoon een heerlijke, inspirerende film wil zien.  

Aanmelden: Wil je zeker zijn van een plaats, meld je dan aan met een mail naar aanmelden@museumijsselstein.nl, onder vermelding van Filmavond The Biggest Little Farm. 

Organisatie en Meer info:   
Klimaatneutraal IJsselstein www.knij.nl en pers@knij.nl  
Museum IJsselstein www.museumijsselstein.nl   
https://youtu.be/DojKCYpER9c (link voor trailer) 
https://thebiggestlittlefarm.nl/  

>