MIJ Academie: Vier keer Down Under

feb 28
MIJ Academie vier keer Down Under | Aboriginal Rock Art | Kangaroo, Kakadu National Park, Northern Territory

MIJ Academie

Vier keer Down Under

Een culturele tijdreis door Australië


Tijdens de lessen van de MIJ Academie neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. In juni kun je een vierluik over Australische kunst volgen. Dompel je onder van prehistorische rotstekeningen tot en met postmoderne Aboriginal Art.

Australië, het vijfde continent, is een betoverend sprookje vol eigen bijzonderheden. Hierbij kan gedacht worden aan de fauna met kangoeroe, koala en vogelbekdier, maar ook naar de kunst en cultuur. Dat laatste doen we zeker in deze cursus, in vier etappes.

Daarbij komt de inheemse cultuur aan bod van met name het vaste land. Ook toont Aldwin hoe een paar honderd jaar geleden de westerse mens het ‘eiland’ koloniseerde, en al snel een eigen cultureel spoor ging volgen. In de 20ste eeuw rijzen de contrasten tussen inheems en westers torenhoog, om aan het eind van die eeuw uiteindelijk toch weer toenadering te zoeken. Het hedendaags Australië is op kunst- en cultuurgebied nog altijd volop in beweging, maar ook omringd met vele prangende vraagstukken. 

De cursus is een reis door de tijd: van vroege rotstekeningen, via Heidelberg School, Angry Penguins en Dame Edna, tot en met interactieve filminstallaties en postmoderne Aboriginal Art. De cursus is ook een spiegel met vier gezichten: hoe twee culturen zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten en uiteindelijk samen een weg vinden naar een gedeelde toekomst.

MIJ Academie vier keer Down Under | Aboriginal Rock Art | Kangaroo, Kakadu National Park, Northern Territory

Aboriginal Rock Art | Kangaroo, Kakadu National Park, Northern Territory

Wanneer: vier donderdagen 2, 9, 16 en 23 juni, 19.30 uur

Wie: volwassenen
Kosten: €50,- (inclusief thee / koffie)
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Down Under

>