MIJ Academie: Stadswandeling Utrecht

feb 23
MIJ Academie Stadswandeling Utrecht

MIJ Academie

Stadswandeling door Utrecht

Eigentijdse kunst in openbare ruimte

Ken je de MIJ Academie? Bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze neemt je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Binnenkort kun je letterlijk met hem op pad: hij leidt een stadswandeling door Utrecht.

Wie de sneltram wel eens neemt die weet het: Utrecht - en met name het stationsgebied - is volop in ontwikkeling. Daarbij horen ook vele eigentijdse kunstwerken in de openbare ruimte.

Deze stadswandeling gaat van start in het centrum, met een sculptuur van eind 20ste eeuw, maar zal zich al snel concentreren op juist dat  stationsgebied en kunstwerken van veel recenter datum, tot en met 2021 aan toe. Soms betreffen het werken die vrijwel iedereen wel eens heeft gezien, maar ook zitten er werken tussen die zelfs door de mensen die er dagelijks langslopen geheel over het hoofd gezien worden. Deze excursie zal dat veranderen.

De excursie duurt ongeveer anderhalf uur (houdt rekening met een kleine uitloop). De wandeling start op het Neude, het eindpunt is aan de Croeselaan. 

MIJ Academie Stadswandeling Utrecht

Het oude postkantoor / de nieuwe bieb op het Neude in Utrecht. Deze foto is afkomstig van Burgland Bouw, betrokken bij verbouwingsproject. 

Wees er vlug bij: met deze stadswandeling kunnen maximaal 15 personen mee.

Wanneer:  15 mei, 11.00 uur en 14.00 uur

Waar: Verzamelen op de Neude in Utrecht, voor de ingang van de bibliotheek.
Wie: volwassenen
Kosten: €15,00
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Stadswandeling Utrecht. Geef hierin duidelijk aan welk tijdstip je voorkeur heeft. 

>