MIJ Academie: Stadswandeling Utrecht

sep 03
MIJ Academie Stadswandeling Utrecht

MIJ Academie

Stadswandeling door Utrecht

Eigentijdse kunst in openbare ruimte

De lessen van de MIJ Academie gaan weer van start! Bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze neemt je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zondag 14 november kun je letterlijk met hem op pad: hij leidt een stadswandeling door Utrecht.

Wie de sneltram wel eens neemt die weet het: Utrecht - en met name het stationsgebied - is volop in ontwikkeling. Daarbij horen ook vele eigentijdse kunstwerken in de openbare ruimte.

Deze stadswandeling gaat van start in het centrum, met een sculptuur van eind 20ste eeuw, maar zal zich al snel concentreren op juist dat  stationsgebied en kunstwerken van veel recenter datum, tot en met 2021 aan toe. Soms betreffen het werken die vrijwel iedereen wel eens heeft gezien, maar ook zitten er werken tussen die zelfs door de mensen die er dagelijks langslopen geheel over het hoofd gezien worden. Deze excursie zal dat veranderen.

MIJ Academie Stadswandeling Utrecht

Het oude postkantoor / de nieuwe bieb op het Neude in Utrecht. Deze foto is afkomstig van Burgland Bouw, betrokken bij verbouwingsproject. 

Lezingen en corona

Uiteraard houdt MIJ zich aan de corona-richtlijnen. Momenteel betekent dit voor u dat u bij lezingen en workshops uw vaccinatiebewijs danwel een negatief testresultaat moet kunnen laten zien. 

Wees er vlug bij: met deze stadswandeling kunnen maximaal 15 personen mee.

Wanneer: zondag 14 november, 10.30 uur. 

Waar: Verzamelen op de Neude in Utrecht, voor de ingang van de bibliotheek.
Wie: volwassenen
Kosten: €15,00
Aanmelden: 
De stadswandeling is inmiddels volgeboekt. U kunt uw interesse nog wel kenbaar maken via: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Stadswandeling Utrecht. Wellicht volgt er een tweede stadswandeling.

>