MIJ Academie: Rineke, Levi en de eigentijdse fotografie

nov 20

MIJ Academie

Rineke, Levi en de eigentijdse fotografie

Verdiep je in Rineke Dijkstra en Levi van Veluw

Ook in 2022 kun je weer lessen van de MIJ Academie volgen! Weliswaar voorlopig op zondag in plaats van donderdagavond, maar zoals altijd neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zondag 27 februari staan fotografen Rineke Dijkstra en Levi van Veluw centraal.

In de huidige tentoonstelling Alles verandert, niets vergaat is een deel van Bert Murk's privécollectie te zien. Daarin prijken onder andere werken van Rineke Dijkstra en Levi van Veluw. Ze zijn coryfeeën op het gebied van de eigentijdse fotografie. Deze zondaglezing zal dan ook vanuit deze en andere fotografen uit de tentoonstelling een blik werpen op de wereld van de artistieke fotografie van nu. 

Er zullen andere Nederlandse fotografen worden meegenomen op de route, maar de landsgrenzen zullen ons niet tegenhouden. Het wordt een ontdekkingstocht met bekende en minder bekende namen, van conceptuele fotografie tot ruimtelijke fotowerken en internationale fotoprojecten waar je ook vanuit huis aan mee kunt doen.

Rineke Dijkstra | Titanic | 1998

Lezingen en corona

Uiteraard houdt MIJ zich aan de corona-richtlijnen. Wees er vlug bij: er is bij deze lezing ruimte voor maximaal 20 personen.

Wanneer: Zondag 27 februari, 10.30 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: volwassenen
Kosten: €15,00
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Eigentijdse fotografie
>