MIJ Academie: Reinaert, een vos verbeeld

sep 22

MIJ Academie

Reinaert: een vos verbeeld

De lessen van de MIJ Academie gaan weer van start! Bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze neemt je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Op donderdag 18 november geeft hij een lezing over de manier waarop Reinaert de Vos door de eeuwen heen tot de verbeelding sprak.

In het Stedelijk Museum Alkmaar is momenteel een tentoonstelling rond Allart van Everdingen, met speciale aandacht voor diens prenten bij het oeroude verhaal van Reinaert de Vos. Reden om tijdens een korte lezing stil te staan bij diverse beeldmakers die zich in de loop der tijd met Reinaert en de andere personages van het verhaal bezig hebben gehouden. 

Uiteraard komt ook de vertelling zelf ter sprake, maar de vertaalslag naar een beeldend product speelt de hoofdrol; van prijswinnend jugendstil boek uit onze streek of een korte Russische opera begin 20ste eeuw tot een bijna macabere Franse animatiefilm. 

Allart van Everdingen (1621-1675) | Reinaert als monnik  

Lezingen en corona

Uiteraard houdt MIJ zich aan de corona-richtlijnen. Momenteel betekent dit voor u dat u bij lezingen en workshops uw vaccinatiebewijs danwel een negatief testresultaat moet kunnen laten zien. 

Wanneer: donderdag 18 november, 19.30 uur 

Wie: volwassenen
Kosten: €12,50 (inclusief thee / koffie)
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Reinaert verbeeld

>