MIJ Academie: Landschap in beeld

mei 10
MONET-Claude-Monet-De-kliffen-bij-Etretat-Clark-Art-Institute

MIJ Academie

Landschap in beeld

Tijdens de lessen van de MIJ Academie neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. In dit geval staat de maakbaarheid van het landschap centraal - of, nauwkeuriger: de artistieke maakbaarheid.

In de zomertentoonstelling mens maakt landschap maakt mens wordt vanuit een eigentijdse artistieke visie een blik geworpen op een specifiek stukje Hollands landschap om te leren, te reflecteren en vooruit te kijken naar de toekomst.

De MIJ Academie-lezing Landschap in beeld sluit hier in zoverre op aan dat ook in deze lezing de blik van de artistieke mens op het landschap centraal staat. Veelal speelt daarbij ook het maakbare landschap een rol. Soms heel concreet van Engelse landschapstuinen tot de huidige tuinen van Elspeth Diederix, maar meer nog zal ook gekeken worden naar het maakbare bij de verbeelding van het landschap. Wat bezielde Turner met zijn zeegezichten, waarom bedonderde Monet de boel toen hij schilderijen maakte in Étretat en hoe laat David Claerbout ons wandelen in een bos dat niet eens bestaat? Dit en nog veel meer komt aan bod in ‘Landschap in Beeld’.

MONET-Claude-Monet-De-kliffen-bij-Etretat-Clark-Art-Institute

Claude Monet | De kliffen bij Etretat | 1885

Wanneer: Donderdag 15 september om 19.30 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: volwassenen
Kosten: €12,50, inclusief koffie/thee (€10 voor vrijwilligers van MIJ)
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Landschap

>