MIJ Academie: Kahlo in context

sep 02

MIJ Academie

Kahlo in context

De lessen van de MIJ Academie gaan weer van start! Bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze neemt je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Vanaf donderdag 28 oktober staat drie weken lang Frida Kahlo centraal.

Kahlo in context behandelt het leven en het werk van een van de markantste kunstenaars van de 20ste eeuw: Frida Kahlo. Dit wordt uitgediept aan de hand van drie insteken met elk een eigen les.

Les één kijkt wat de wisselwerking is tussen deze schilder en het medium fotografie. Dit omdat niet alleen haar vader en opa fotograaf waren, maar ook veel van haar vrienden, vriendinnen en minnaars. De tweede les kijkt naar het Mexicaanse erfgoed en hoe daar in de tijd van Frida Kahlo mee omgegaan wordt door haar artistieke kameraden. De derde les ten slotte duikt op haar persoonlijke wereld zoals haar brieven en haar befaamde dagboek en spiegelt dit met haar schilderijen en haar werkelijke leven. Drie keer de wereld van Frida Kahlo met een veelheid aan gradaties.

Frida Kahlo | Self-Portrait with Thorn Necklace and Hummingbird (Autorretrato con Collar de Espinas) | 1940

Lezingen en corona

Uiteraard houdt MIJ zich aan de corona-richtlijnen. Momenteel betekent dit voor u dat u bij lezingen en workshops uw vaccinatiebewijs danwel een negatief testresultaat moet kunnen laten zien. 

Wanneer: donderdag 28 oktober en 4 en 11 november, 19.30 uur
Wie: volwassenen 
Kosten: €37,50 (inclusief thee / koffie)
Aanmelden: 
Kahlo in context is inmiddels volgeboekt. U kunt uw interesse nog wel kenbaar maken via: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Kahlo in context. Wellicht volgt er een tweede serie.

>