MIJ Academie: Extra Large en meer!

nov 22

MIJ Academie: Extra Large en meer!

Pablo Picasso (1881–1973), Women at their toilette, 1971-1977

Wanneer: donderdag 24 september, 19.30 uur
Wie: volwassenen
Kosten: €12,50 (inclusief thee / koffie)
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. naam lezing


Om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen zijn er maar 15 plaatsen beschikbaar voor deze lezing. Bij voldoende interesse plannen wij een extra lezing in op donderdag 1 oktober. 

Een speciale editie van de MIJ Academie naar aanleiding van de prachtige tentoonstelling Extra Large: Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois in de Kunsthal te Rotterdam - nog te zien tot 3 januari 2021.

Wandtapijten in de hoofdrol! Momenteel zijn in de Kunsthal tapijten te zien van rond 1900 tot nu. Dikwijls zijn bij het ontwerp wereldberoemde kunstenaars betrokken, onder wie Picasso, Le Corbusier, Miró, of, eigentijdser: Louise Bourgeois.

Op de tentoonstelling worden uitsluitend tapijten van de Mobilier National getoond, tijdens de lezing gaan we ook breder kijken. Zo komt de techniek van het weven en haar geschiedenis aan bod. Ook wordt er een uitstapje gemaakt naar ons eigen land, waar we ook vandaag de dag een paar bijzondere tapijtmakers en tapijtprojecten hebben. Namen die daarbij horen zijn onder andere Claudy Jongstra, maar ook Marc Mulders en Marlene Dumas. Of denk terug aan Ongetemd, waar een wandtapijt van Koen Taselaar te zien was. 

Wij verheugen ons op een interessante en verrijkende lezing die tegelijk een mooie voorbereiding kan zijn voor het bezoeken van de tentoonstelling in Rotterdam.

>