MIJ Academie Excursie: Het Huis van het Boek met “Het echte verhaal”

jun 29

MIJ Academie Excursie

Het Huis van het Boek met Het Echte Verhaal?

Tijdens de lessen van de MIJ Academie neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zaterdag 29 juni kun je met hem het Huis van het Boek bezoeken, met speciale aandacht voor de tentoonstelling Het Echte Verhaal?.

In het Huis van het Boek zal de tentoonstelling Het echte verhaal? ingaan op meerdere wereldberoemde verhalen waaronder Bambi, Pinokkio en De kleine Zeemeermin. Het zijn verhalen die geruime tijd geleden zijn bedacht in een maatschappij met andere waarden dan nu. Daardoor zijn sinds hun bestaan deze verhalen keer op keer aangepast aan de veranderende maatschappij en soms ook behoorlijk rigoureus. In de tentoonstelling wordt de route van die ontwikkeling bij elk verhaal inzichtelijk én zichtbaar gemaakt. Daarmee wordt de excursie zowel een reis vol nostalgie als een cultureel verslag van meer dan een eeuw maatschappelijke waarden.

Op zaterdag 29 juni geeft Aldwin exclusief voor MIJ Academie een rondleiding door de tentoonstelling Het echte verhaal?. Op eigen gelegenheid reis je naar het Huis van het Boek, waar Aldwin je begeleidt door de inspirerende expositie.

Wanneer: Zaterdag 29 juni, 12.00 uur
Waar: Het Huis van het Boek, hier vind je de praktische informatie
Wie: volwassenen
Kosten: €12,50 per persoon (€10 voor vrijwilligers van MIJ), exclusief entree museum (die is gratis voor museumkaarthouders, anders €11,50)