MIJ Academie Excursie: Centraal Museum met “Op Scherp”

apr 28

MIJ Academie Excursie

Centraal Museum met Op Scherp

Tijdens de lessen van de MIJ Academie neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zondag 28 april kun je met hem het Centraal Museum bezoeken, met speciale aandacht voor de tentoonstelling Op Scherp.

Esiri Erheriene-Essi, Main Lounge Drinks on the Queen Mary (Cunard Lines), 2023

In het Centraal Museum toont de tentoonstelling Op Scherp een selectie werken van diverse kunstenaars die in hun werk een focus hebben op fotorealisme of hyperrealisme. Er hangen makers van het eerste uur dat deze termen hun ingang vonden in de kunstwereld, maar ook wordt er doorgewandeld naar onze eigen tijd en zelfs meerdere Nederlandse makers. Het zijn werken die je met het eigen oog moet zien om de volledige waarde ervan te ondergaan, de magie van de verf te voelen. Het is bovendien een veelzijdige tentoonstelling met onder andere een fotografisch realistisch geschilderde boompartij en een driedimensionaal geborduurd blikje frisdrank.

Op zondag 28 april geeft Aldwin tweemaal exclusief voor MIJ Academie een rondleiding door de tentoonstelling Op Scherp. Op eigen gelegenheid reis je naar het Centraal Museum, waar Aldwin je begeleidt door de inspirerende expositie.

Wanneer: Zondag 28 april, 12.00 en 14.00 uur
Waar: Centraal Museum, hier vind je de praktische informatie
Wie: volwassenen
Kosten: €12,50 per persoon (€10 voor vrijwilligers van MIJ), + €3,00 voor de toegang tot de tentoonstelling Op Scherp bij Centraal Museum, exclusief entree museum (die is gratis voor museumkaarthouders, anders €16,50)