MIJ Academie: Een duo in Den Haag

nov 20

MIJ Academie

Een duo in Den Haag

Verdiep je in Paula Rego en Grayson Perry

Ook in 2022 kun je weer lessen van de MIJ Academie volgen! Weliswaar voorlopig op zondag in plaats van donderdagavond, maar zoals altijd neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zondag 20 februari staan de kunstenaars Paula Rego en Grayson Perry centraal.

Paula Rego en Grayson Perry hebben beiden een solotentoonstelling in het Kunstmuseum Den Haag. In deze lezing worden deze kunstenaars met allebei een opmerkelijk oeuvre en een al niet minder opmerkelijke persoonlijke manier van vertellen naast elkaar geplaatst. 

Voor de pauze heeft Rego (1935) het rijk alleen met haar schilderijen en pastelwerken waarmee ze dwars door alle emoties en speelsheid heen tot zeer grote diepte komt in haar vertellingen. Na de pauze verlegt Aldwin de focus naar Perry (1960), die met onder andere vazen en wandkleden niet minder diep en indringend weet te vertellen als Paula Rego over de wereld en het eigen leven.

Paula Rego

Grayson Perry

Lezingen en corona

Uiteraard houdt MIJ zich aan de corona-richtlijnen. Wees er vlug bij: er is bij deze lezing ruimte voor maximaal 20 personen.

Wanneer: Zondag 20 februari, 10.30 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: volwassenen
Kosten: €15,00
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Rego & Perry
>