MIJ Academie: Drieluik Parijs

aug 29
MIJ Academie

Drieluik Parijs

Tijdens de lessen van de MIJ Academie neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. In het kader van de lopende tentoonstelling Verbonden Stad vertoeven we drie avonden lang in Parijs.  

De Franse hoofdstad kent een lange geschiedenis. Dat heeft veel befaamde gebouwen, beroemde pleinen en bekende stadsgezichten opgeleverd. Bijna iedereen heeft er zijn eigen herinneringen aan. Maar wist je dat in diezelfde historie ook plekken ontstaan zijn die tot de dag van vandaag in de schaduw zijn gebleven? Dit drieluik wordt een mix van beide. Het ene moment toont de stad haar vertrouwde kant, terwijl ze soms al twee tellen later één van haar diepste geheimen prijsgeeft. Gebouwen - die soms al lang niet meer bestaan -, beeldengroepen en kunstcollecties uit alle tijden; op beide oevers van de Seine liggen ze klaar om (her)ontdekt en omhelst te worden. 

Heb je ook al zin om weer eens (in gedachten) langs de Seine te struinen? Meld je aan voor dit drieluik MIJ Academie Parijs.  

Details

Wanneer: Donderdagen 29 augustus, 5 en 12 september, 19.30 uur  
Waar: Museum IJsselstein
Voor wie: volwassenen 
Wat kost het: €37,50 inclusief koffie/thee (€30 voor vrijwilligers van MIJ)
Aanmelden: met een mailtje naar aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Parijs

>