MIJ Academie: bezoek het Dordrechts Museum

mei 21

MIJ Academie

Bezoek het Dordrechts Museum

Tijdens de lessen van de MIJ Academie neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zondag 16 oktober kun je met hem het Dordrechts Museum bezoeken, met speciale aandacht voor de tentoonstelling Wanderlust en Richard van den Dool.

Het Dordrechts Museum is niet alleen een bijzonder gebouw met een bijzondere collectie, ook de tentoonstellingen zijn keer op keer welkome verrassingen. Met deze excursie zullen we dan ook meerdere tentoonstellingen aandoen. We starten echter met de vaste collectie. Daar zal met name worden gekeken naar de landschapskunst, zowel uit de eigen tijd als van vroegere tijden. De reden van deze focus ligt bij het feit dat na de vaste collectie de tentoonstelling Wanderlust met een bezoek vereerd wordt, een tentoonstelling vol landschapsschilderijen van de meest verre oorden, althans binnen de context.

Minder ver van huis gaat Richard van den Dool. Als derde onderdeel zal zijn tentoonstelling in het museum bekeken worden en wederom speelt het landschap en het landschappelijke daarin een grote rol. In dit geval zelfs in heel directe wisselwerking met de kunstenaar. Zo wordt deze excursie een prachtig toetje bij Mens maakt landschap maakt mens.

Pierre Louis Dubourcq | Romeins landschap | 1843

Wanneer: Zondag 16 oktober om 13.00 uur. Minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. De rondleiding duurt 1 a 1,5 uur.
Waar: Museum Dordrecht, hier vind je de praktische informatie
Wie: volwassenen
Kosten: €15 per persoon, exclusief entree museum (die is gratis voor museumkaarthouders, anders €15)
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Dordrecht

>