MIJ Academie: Alida Pott aquarelworkshop

jun 10
Alida Pott

MIJ Academie

Alida Pott | een workshop

Tijdens de lessen van de MIJ Academie neemt bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit keer bieden we je een dagvullend programma en ga je na een inspirerende lezing zelf aan de slag met aquarelverf en penselen!

Bij de kopgroep van De Ploeg zit een wel zeer bijzondere kunstenaar. Het is een vrouw die in haar uiterlijk goed weet te verbergen hoe kleurrijk haar inborst en haar werk zijn. Meesterlijk weet ze de Groningse natuur om te zetten in aquarellen en andersoortig werk. Haar relatief kleine oeuvre sprankelt van kleur en vitaliteit. Het is een eer om in haar voetsporen te treden en ons te verdiepen in haar leven en uiteraard haar werkwijze.

Tijdens deze bijeenkomst starten we met een lezing over haar leven en ook de context van De Ploeg (het kunstenaarscollectief dat al eerder in een MIJ Academie-cursus is behandeld). Vervolgens zullen er in de ochtend oefeningen gedaan worden, om in de middag zelf ook te gaan schilderen. Naast begenadigd verteller is Aldwin Kroeze namelijk ook uitvoerend heel bekwaam, met zijn opleidingsachtergrond tot illustrator. 

Alida Pott

Alida Pott | Hilda Idema | 1923 | met dank aan het Groninger Museum

Wanneer: zondag 15 januari, 10.00 - 17.00 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: volwassenen, maximaal 8 deelnemers
Kosten: €75, inclusief koffie/thee, lunch en materiaalkosten
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Alida Pott 

>