KNIJ bij MIJ: Webcasts

nov 22

KNIJ bij MIJ: Webcasts

KNIJ bij MIJ

In deze periode, waarin we helaas minder gasten in het museum mogen verwelkomen, merken we gelukkig wel dat IJsselstein niet stil zit. Door de beperkingen waar we nu tegenaan lopen worden onze creativiteit, innovativiteit en doorzettingsvermogen misschien juist extra gestimuleerd. Dat merkte ook Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ), en ze attendeerden MIJ op meerdere initiatieven rondom klimaat, energie en natuur binnen IJsselstein, die op dit moment gewoon doorgaan. Wij willen jullie graag een aantal van deze initiatieven presenteren doormiddel van webcasts. 

Deze webcasts worden opgenomen bij MIJ en kunnen live, vanuit huis, bekeken worden. Op die manier kun je zelf vragen stellen aan de spreker van die avond. Ben je verhinderd op de avond zelf maar wel geïnteresseerd? Geen probleem! De webcasts kunnen later allemaal teruggekeken worden op deze pagina. 

Webcast 9 juli 2020, 20.00 uur
Geld en energie besparen met isoleren in de zomer


Geld besparen en het comfort in huis verbeteren? Dat kan door je woning (beter) te isoleren. Juist nu, in de zomer is het goed om erover na te denken. En interessant omdat de subsidie tijdelijk is verhoogd. Energie-specialist Frank Benthem van KNIJ neemt ons op een speelse wijze mee op een verkenningstocht langs de manieren om je woning (beter) te isoleren. Frank vertelt waar je op kunt letten bij het aanvragen van een offerte. Hij legt ook uit welke gezamenlijke isolatieactie KNIJ wil houden.

Webcast 14 mei 2020, 20.00 uur
Energie en geld besparen met de energieridders van IJsselstein


Wat kunnen een woondokter, een uitvinder en een online informatie wizard betekenen voor je portemonnee en het milieu?

De energie-specialisten van KNIJ nemen je op een speelse manier mee op verkenningstocht langs kleine energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. En waar je in IJsselstein terecht kunt voor advies aan huis, het gratis telefonisch energieloket en online bespaartips. Ook vertelt KNIJ over de interessante kortingsactie die ze gaan doen.

Webcast 30 april 2020, 20.00 uur
Duurzame stappen met passie en overgave


Tijdens onze eerste webcast mogen wij Elise Janszen ontvangen. Ze vertelt over hoe zij de kracht van haar hart inzet om nieuwe stappen te zetten. Elise heeft een mooi duurzaam bedrijf in IJsselstein, Sup & Beach, en daarnaast is ze in het dagelijks leven bezig met ontspullen. Ze vertelt over bewust leven, over haar drijfveren en ideeën.

Hoe werkt het?

Om deel te kunnen nemen heb je een (stabiele) internetverbinding nodig. Daarnaast heb je twee apparaten met internetverbinding nodig: één om de livestream te bekijken (bijvoorbeeld een computer, laptop, tablet of smartphone) en één waarop je jouw vragen kan stellen via Mentimeter (hiervoor is een smartphone het handigste). 

De livestream zal op de dag zelf live gaan, dan kun je het filmpje dus aanklikken. Er zijn drie manieren om bij het vragenformulier te komen:

  1. Scan de QR code met je met de camera van je telefoon, de code plaatsen we hier op de dag van de livestream. Je gaat gewoon naar je camera alsof je een foto gaat maken en richt die op de code. Er komt dan een link tevoorschijn waar je op moet klikken. Werkt dit niet? Gebruik dan manier 2 of 3. 
  2. Vul een zes cijferige code in op de website www.menti.com
  3. Via een link die we de dag van de livestream hier zullen plaatsen
>