Kinderworkshop Spontane Stad: Ontwerp de stad van de toekomst

jul 13
Kinderworkshop

Spontane Stad: Ontwerp de stad van de toekomst

In tentoonstelling Verbonden Stad gaat het over de gebouwen om je heen. Sommige gebouwen zijn al heel oud, andere staan er pas een jaar: steden veranderen de hele tijd. Vraag maar eens aan je ouders of opa en oma, wat zij zich nog kunnen herinneren van het IJsselstein van vroeger. Maar laten we nu eens vooruitkijken. Als jij het voor het zeggen had, hoe zou de stad van de toekomst er dan uit zien? 

Beeld: Architectuurlessen

Stel, je komt terecht in het jaar 2100. Welke gebouwen vind je daar? Zijn er gebouwen die nu nog niet bestaan? Welke vormen, kleuren, texturen en materialen gebruiken we voor deze nieuwe gebouwen? En wat gebeurt er in de ruimte tussen de gebouwen in? Samen geven jullie het creatieve antwoord! 

De spontane stad begint met een interactief groepsgesprek. Samen bepalen we de start van een toekomstige stad. Je ontwerpt, onder leiding van een echte architect, de gebouwen en denkt na over thema’s zoals: wonen, werken, natuur, cultuur, recreatie en infrastructuur. Zo bouw je samen een fictieve stad van diverse restmaterialen.  

Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met de architecten van Architectuurlessen

Details
Wanneer: zaterdag 13 juli, 13.00 - 16.00 uur. 
Wie: leeftijd van 8 t/m 12 jaar
Kosten: €10,00
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. Spontane Stad

>