Kerstvakantie: workshop talisman maken

dec 27
Kerstvakantie

Workshop talisman maken

Tijdens de tentoonstelling Do For Love draait het om wat we doen voor wat ons lief is. Dat betekent ook: anderen (en jezelf) beschermen. Een talisman - een steentje dat je altijd bij je draagt, een ketting die je van oma kreeg - kan je bijvoorbeeld helpen om je beschermd te voelen en/of moedig te zijn. Kunstenaar Shani Leseman maakte van keramiek een hele serie talismannen, geïnspireerd door symbolen die over de hele wereld worden gebruikt. Wil jij er zelf ook een maken? Kom dan in de kerstvakantie naar MIJ.

Shani Leseman, Talismagic, 2022 | foto: Tommy Smits

Wat kun je verwachten?

In de kerstvakantie kun je meedoen met een leuke workshop! Samen met een museumdocent ga je op zaal kijken en praten over de serie keramieke talismannen van beeldend kunstenaar Shani Leseman. Wat is een talisman eigenlijk? Heb je er zelf eentje, of ken je mensen die er een bij zich dragen? En als je zelf een talisman mocht maken, hoe zou die er dan uit zien? Onder begeleiding van de museumdocent ga je daarna zelf aan de slag met (zelfdrogende) klei. Na afloop mag je de talisman mee naar huis nemen!

Waar: Museum IJsselstein
Data:
woensdag 27 december
donderdag 28 december
vrijdag 29 december
zaterdag 30 december
woensdag 3 januari
donderdag 4 januari
vrijdag 5 januari 
Hoe laat: 13.30 - 14.30 uur
Voor wie: kinderen van 4 - 12 jaar 
Kosten: €5,- per kind. Voor volwassenen geldt dat ze gratis toegang hebben tot Het Lokaal (waar koffie en thee beschikbaar zijn en momenteel fotoproject Fierce te zien is) en dat ze mee kunnen op zaal voor tentoonstelling Do For Love op vertoon van een geldig entreebewijs (t/m 18 jaar mag je gratis bij MIJ naar binnen).
Aanmelden: met een mailtje naar aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. workshop talisman en de gewenste datum.

>