Interactieve avond: Van woestijn naar groene oase

dec 01

Van woestijn naar oase - een interactieve avond

De interactieve avond is - gezien de tijdelijke sluiting van het museum conform RIVM-richtlijnen - helaas uitgesteld. Meer informatie volgt snel!  

Van woestijn naar groene oase, ook in ons kleine landje! Een interactieve avond in het kader van de tentoonstelling Ongetemd. 

Op woensdag 8 april nemen Monique van der Laan en Ivon Vrolijk ons mee in de mooie ontwikkelingen bij het herstellen van een gezond ecosysteem. Prachtige bemoedigende initiatieven vanuit de hele wereld worden getoond. 

Dat het huidige landbouwsysteem tot uitputting leidt is inmiddels bekend. Maar hoe dan verder? Hoe kunnen deze systemen weer herstellen, gezond worden en toekomstbestendig opgebouwd worden? Hoe kunnen woestijnen vergoenen? 

We krijgen een inkijk in de inspirerende projecten die gaande zijn. Zoals het wereldwijde netwerk vanuit de Savory-visie, waarin vanuit holistisch management gewerkt wordt om woestijnen te vergroenen. En het ruim 15 jaar durende pionierswerk van John D. Liu, waarin we transformaties naar prachtige groene oases te zien krijgen. We zien dat we met dit soort technieken ook in ons land kunnen werken.  

Dit mooie herstelproces gaat over ons allemaal; landbeheerders, dieren, consumenten, gepassioneerden en visionaire organisaties. Iedere schakel is een belangrijk onderdeel van het geheel. Ook hier in IJsselstein. 

De avond sluit ook mooi aan op The Biggest Little Farm. Deze film wordt op 27 maart in Museum IJsselstein vertoond. 

Vanuit Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) leveren we graag een bijdrage aan het delen van kennis en ervaring rondom opbouw van een gezond systeem. Wij reiken informatie en mogelijkheden aan met de intentie te inspireren. Er is ruimte voor opbouwende interactie, graag zelfs. 

Spreekster Monique van der Laan is biologisch boerin op boerderij de Beekhoeve in Kamerik, waarin de natuur centraal staat. Zij is dagelijks betrokken bij duurzaam bodembeheer, doet mee in verschillende studiegroepen rondom bodemleven en is actief bezig met natuurinclusieve landbouw.   
Ivon Vrolijk heeft vanuit de opleiding permacultuur veel ervaring opgedaan bij grote en kleine ecologische projecten.  

Wanneer: woensdag 8 april
Hoe laat: van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Museum IJsselstein
Kosten: Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het Museum IJsselstein is welkom. 
Voor wie: Voor ieder die geïnteresseerd is in een gezond herstel van de ecosystemen en onze voedingssystemen, de wereldwijde groene ontwikkelingen wil blijven volgen, geïnspireerd wil worden naar mogelijkheden.   

AanmeldenWil je zeker zijn van een plaats, meld je dan aan met een mailtje naar aanmelden@museumijsselstein.nlonder vermelding van ‘thema avond Woestijn naar oase. 


Monique van der Laan is biologisch boerin op boerderij de Beekhoeve in Kamerik, waarin de natuur centraal staat. Zij is dagelijks betrokken bij duurzaam bodembeheer en is actief bezig met natuurinclusieve landbouw. 

www.beekhoeve.nl     Ivon Vrolijk heeft vanuit de opleiding permacultuur veel ervaring opgedaan bij grote en kleine ecologische projecten.

Meer informatie Klimaatneutraal IJsselstein: www.knij.nl en pers@knij.nl  

>