Fotoworkshop Verbonden Stad

sep 07
Verbonden Stad

Fotoworkshop

In de huidige tentoonstelling Verbonden Stad kijken we met een nieuwe blik naar de bebouwing om ons heen. En hoe kun je dat beter doen, dan door de lens van je camera? Al fotograferend kader je de wereld – ook vertrouwde plekken – anders, waardoor je deze misschien ook wel op een andere manier ervaart. In deze fotoworkshop ga je samen met twee ervaren fotografen op pad.  

Foto's: Henk Post (Fotogein)

Een paar punten vooraf: 
  • Als deelnemer neem je je eigen camera mee. Dit mag een digitale camera zijn, maar een smartphone is ook prima. Analoge camera’s liever niet omdat we dan de resultaten niet direct kunnen bekijken.  
  • Niet heel veel ervaring vereist, enige ervaring met de eigen camera is wel handig.   
  • Er is ruimte voor maximaal 16 deelnemers (en de workshop gaat door met minimaal 6 cursisten).  

In Verbonden Stad gaat het over architectuur en thuisgevoel, verandering en aanpassing. Wat maakt dat jij je ergens thuis voelt, of juist helemaal niet? Welke rol spelen stedenbouwkundige keuzes daarin, en de bouwstijlen om je heen? Is een plek eigenlijk ooit af? De continue verandering die steden doormaken, is fotografisch prachtig vast te leggen. Fotografen Henk Post en Ton Verweij van Fotogein delen tijdens deze workshop hun blik en technische kennis waar het gaat om stadsfotografie.  

Het bijzondere aan deze fotoworkshop is dat er oog is voor het functionele gebruik van de gebouwen, in plaats van uitsluitend het esthetische aspect van de architectuur. De workshop begint met een presentatie over fotografie en architectuur. Daarna splitst de groep zich in tweeën en gaan we buiten aan de slag. Vervolgens, na een lekkere, verzorgde lunch, bespreken we gezamenlijk de gemaakte foto's.  

Details:

Wanneer: Zaterdag 7 september, 10.00 - 14.00 uur 
Waar: Museum IJsselstein 
Voor wie: Volwassenen, maar geïnteresseerde scholieren zijn natuurlijk ook van harte welkom 
Kosten: €25,00 per deelnemer, inclusief drankjes en lunch
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. Fotoworkshop>