Filmscreening: Ace of Space van Frank Koolen en Kasper Jacobs

okt 14

Filmscreening: Ace of Space van Frank Koolen en Kasper Jacobs

In de afgelopen maanden werkten beeldend kunstenaars Kasper Jacobs en Frank Koolen intensief samen aan een project voor de tentoonstelling ‘Vrijplaats bij MIJ’. Aan de hand van observaties, persoonlijke associaties en performatieve interventies maakten ze een filmisch (tijds)document over IJsselstein en de IJsselsteiner. Soms als eenling in een groep, als mysterieuze gemeenschap of als grote anonieme massa, maar altijd als actief onderdeel van een groter geheel. ACE OF SPACE toont de verrassende veelzijdigheid van deze bijzondere stad door de bril van de buitenstaander die na verloop van tijd onlosmakelijk onderdeel van het verhaal wordt.

Jacobs en Koolen delen een fascinatie voor subculturen en de manier waarop deze sociale groepen de omgeving naar hun hand weten te zetten. Bestaande rituelen, spel en volkscultuur worden in hun films, performances en installaties gekoppeld aan eigen associaties en ideeën.

Op vrijdag 22 november presenteren Jacobs en Koolen hun documentaire in Museum IJsselstein en gaan zij in gesprek met gastcurator Imke Ruigrok en het aanwezige publiek.

ACE OF SPACE is tot en met 23 februari te zien in de filmzaal van het museum.

Wanneer: 22 november 2019, 20.30 uur (inloop 20.00 uur)
Wie: iedereen
Kosten: gratis
Aanmelden: via  aanmeldformulier

 

>