Een toren vol verhalen

jun 16
Er was eens, een dansavontuur

Een toren vol verhalen

Een toren vol verhalen is een interdisciplinaire dansvoorstelling voor jong en oud. De Kasteeltoren vormt het sprookjesachtige decor. Let op: de voorstelling is inmiddels volgeboekt.

Er was eens, over de voorstelling Een Toren vol Verhalen

Stel je voor, jij bent de hoofdpersoon vanmiddag. Je gaat op avontuur! Buiten de Kasteeltoren staat een verteller op je te wachten. Onder haar begeleiding verken je ruimte voor ruimte de toren. Onderweg ontmoet je dansers en muzikanten die magische taferelen creëren. Wie weet word je wel gevraagd om mee te doen... 

Op deze plek in IJsselstein is al zoveel gebeurd. En nu sta jij er. Laat je fantasie maar lekker op hol slaan. Oh, herinner je je Rapunzel nog, die als gevangene in een toren werd vastgehouden? Misschien kom je haar nog wel tegen! 

Foto: Corine van Kuilenburg

Een spannende voorstelling voor jong en oud

De voorstelling duurt 40 minuten. Wij verwachten dat het vooral basisschoolkinderen zijn die met hun ouders of grootouders de voorstellingen zullen bezoeken. Het stuk biedt spanning en mysterie, maar houdt wel rekening met de (jonge) leeftijd van sommige bezoekers.

Het project past goed bij de tentoonstelling Vensters (te zien t/m 29 januari) van Museum IJsselstein die over de beleving van de ruimte gaat, maar sluit ook aan bij de nieuwe tentoonstelling Oost, West, Thuis best (te zien vanaf 11 februari), waarin het verhaal van de lokale historie van IJsselstein verteld wordt.  

Fotografie: Corine van Kuilenburg


Ben je erbij?

Helaas de voorstellingen zijn helemaal volgeboekt. Per keer kunnen er namelijk maar 20 avonturiers mee.  

Wanneer:  zondag 19 februari, om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur alle voorstellingen zijn volgeboekt
Waar: in de Kasteeltoren
Wie: voor jong en oud. Vooral leuk voor kinderen in basisschoolleeftijd.
Kosten: gratis!
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. Toren vol verhalen. Geef in je bericht het gewenste tijdstip aan.

Over de makers:

Dans: Chiara Mareike Bockstahler, Elin Droog, Leah Jacob en Linda van Kleef
Zang en muziek: Floor Snijders en Rico IJntema
Verteller: Marja Hanko
Make-up artiste: Kataryna Golovina

Concept: Leah Jacob

>