Vacature

Verlicht MIJ
Foto: Leslie Nagel - Tekening (2015)


Rondleiders gezocht!

(vrijwilligerswerk)

Kom jij het team van vrijwillige rondleiders van Museum IJsselstein versterken? Ben jij een enthousiaste verteller? Vind je het leuk om in contact te komen met bezoekers? Dit is je kans!

Nieuwe tentoonstelling
Op 3 december opent de nieuwe tentoonstelling ‘Verlicht MIJ, eigentijds licht in de kunst’ bij Museum IJsselstein. Een spannende tentoonstelling met kunstwerken die zelf lichtgeven of juist op een hele subtiele manier licht verbeelden. In de zestiende-eeuwse kasteeltoren komen hedendaagse lichtinstallaties prachtig tot hun recht. Op deze satellietlocatie word je helemaal ondergedompeld in magisch licht. Als rondleider krijg je de kans om bezoekers mee te nemen naar deze bijzondere locatie en hen een mooie ervaring te geven.

Wat ga je doen?
Je begeleidt kleine groepen bezoekers naar de satellietlocaties van de tentoonstelling. Als rondleider neem je daarbij de bezoekers mee in het verhaal van de tentoonstelling en verzorg je een enthousiaste rondleiding. Je vertelt over de kunstwerken die op de satellietlocaties te zien zijn. De rondleidingen starten bij Museum IJsselstein en samen met de bezoekers wandel je naar de satellietlocatie. Bij de tentoonstelling 'Verlicht MIJ' is dat alleen de kasteeltoren. Je vertelt en bekijkt samen met de bezoekers de kunstwerken en loopt daarna terug naar het museum.

Beschikbaarheid
- 1x in de week beschikbaar op een van de dagen wo, do, vr, za of zo
- Je geeft twee rondleidingen op een middag: om 14.00 uur en 15.30 uur
- Je bent beschikbaar in de periode 3 december 2016 – 26 februari 2017
- Je werkt als vrijwilliger

Kennis en ervaring
Je gaat gemakkelijk met mensen om en en je hebt affiniteit met kunst. Kennis van kunst is niet noodzakelijk. Je krijgt van ons uitleg over de kunstwerken en we geven je tips hoe je een rondleiding kan geven. Ook krijg je een handout over de kunstwerken zodat je die rustig thuis kunt lezen.

Daarbij is het belangrijk dat je:
- Mensen weet te boeien en enthousiast een verhaal kunt vertellen
- Representatief bent

Heb je interesse?
Mail dan naar: werkenbijmij@museumijsselstein.nl