Heeft u 14 december al in uw agenda genoteerd? Op bijzondere locaties, waarvan normaal de deuren gesloten blijven, wordt u verrast door intieme concerten, wonderlijke vertellingen, betoverende dans in sfeervolle taferelen. Mis deze betoverende avond niet. In mij | museumijsselstein kunt u luisteren naar zang van Straatschoffies in Dickens kostuums en Pronte Juffers en swingende straatmuziek van de Fiere Blazers.

14 december 19.30- 22.30 uur
Locatie: binnenstad IJsselstein

Deze maand biedt mij | museumijsselstein kinderen uit IJsselstein een unieke kans hun verzameling te presenteren in ons museum. Heb jij een verzameling en wil je die, of een gedeelte daarvan, in een glazen pot tentoonstellen net als kunstenaar Pet van de Luijtgaarden in zijn rariteitenkabinet heeft gedaan? Vanaf 19 december a.s. kunnen enthousiaste jonge verzamelaars de glazen pot ophalen om deze vervolgens uiterlijk 28 december a.s. met inhoud in te leveren in het museum. Het museum stelt maximaal 25 glazen potten ter beschikking inclusief instructie, dus kom snel langs om een verzamel pot op te halen als je mee wilt doen.
De meest originele verzameling wordt beloond. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 2 januari van 14.00-16.00 uur. Dit wordt een gezellige middag met leuke activiteiten. Niet alleen de kinderen maar ook familie en vriendjes zijn van harte welkom.

Met de verbouwing achter de rug is mij | museumijsselstein vol met nieuw leven. Op 21 november 2012 was het daarom tijd voor een avond over inspiratie en ondernemerschap met de leden van de VIHIJ (Vereniging Industrie en Handel IJsselstein).
Er waren veel ondernemers aanwezig. Bert Murk, voorzitter van het bestuur van het museum, sprak over het proces van ‘Stadsmuseum’ naar mij | museumijsselstein en heeft de mij|zakenkring geïntroduceerd. Catherine Clavaux, conservator tentoonstellingen, lichtte het tentoonstellingsprofiel van het museum toe en gaf een bespiegeling over de tentoonstelling Nieuw Leven van Pet van de Luijtgaarden, verzamelaar van verzamelingen. Pet reflecteerde op zijn keuze tot een Nieuw Leven, namelijk dat van een leven in een blauw pak naar een leven als kunstenaar.
De avond eindigde met een groepsopdracht, waar de ondernemers hun competitieve inslag lieten zien. De deelnemers van de winnende groep kregen een kunstwerk met certificaat van Pet van de Luijtgaarden uitgereikt.
Het was een zeer geslaagde, inspirerende avond voor mij | museumijsselstein en VIHIJ.

Bedrijven kunnen mij | museumijsselstein ondersteunen door voor € 250 (excl. btw) p.j. lid te worden van de mij | zakenkring.
mij biedt de leden van de mij | zakenkring o.a.:
  • naam en logo van de leden van de mij | zakenkring worden op het flatscreen in het museum gepresenteerd
  • jaarlijks organiseert mij een mij | zakenkring bijeenkomst
  • leden van de mij | zakenkring krijgen een kaart waarmee een gezin gratis het museum mag bezoeken. Deze kaart staat op naam van het bedrijf en kan door een ieder gedurende het hele jaar worden gebruikt.
  • leden van de mij | zakenkring krijgen korting op de huur van de museumruimten 't lokaal en 't koffiehuis.

De afgelopen maanden hebben vele ondernemers
mij | museumijsselstein ondersteund met sponsoring in natura. Zo krijgen wij materialen gratis of tegen inkoopprijs, werden medewerkers ter beschikking gesteld voor advies of kregen wij korting op diensten.
Zo ontstaat draagvlak en betrokkenheid vanuit de IJsselsteinse gemeenschap, is er meer mogelijk en doen wij veel waardevolle contacten/vriendschappen op in materiële en immateriële zin. Hartelijk dank daarvoor!

Klik hier om alle sponsoren te bekijken

Woensdag 28 november 2012 runden kinderen van basisschool de Touwladder het museum. Zij verkochten kaartjes aan de balie, gaven rondleidingen, werkten mee met kunstenaar Pet van de Luijtgaarden aan een nieuw kunstwerk, interviewden de kunstenaar en maakten zo kennis met de diverse werkzaamheden in een museum en met de kunst. RTV Utrecht kwam dit bij ons filmen. Het filmpje en wat vragen van de juniorjournalisten zijn te zien op onze website.

Komende maanden zal mij | museumijsselstein nog meer van zich laten horen en zien. Vooral op social media kunt u dat direct merken. Het museum twittert actief en heeft de afgelopen weken al veel nieuwe volgers gekregen. Vanaf eind november heeft het museum ook een Facebookpagina. Wij houden graag direct contact met onze vrienden, publiek en andere geïnteresseerden. Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wegens succes verlengen we deze ontzettend leuke tentoonstelling tot 27 januari 2013. Er komen nog steeds kunstwerken bij. Zo startte Pet met schoolkinderen een project door een caravan te beplakken met een verzameling stickers en aan de binnenzijde komt nog een verzameling zwart wit foto’s.
Dat deze tentoonstelling leuk en bijzonder is, is ook te zien aan de aandacht die we krijgen van de diverse media; RTV Utrecht, RTV 9 radio en TV, damesbladen Esta, Marie Claire web, Het AD, Zenderstreek, Alles van IJsselstein, Artifex, Museumtijdschrift.

In De Waag zijn originele kerstcadeaus te koop, een echt Pet van de Luijtgaarden kunstwerkje met certificaat.