september 2015

Kom proeven bij MIJ!
Op zondag 6 september organiseren Museum IJsselstein en Eetbaar IJsselstein weer een Proeverij. Vorig jaar kwamen er ruim 400 bezoekers naar het museum om te proeven van alle hapjes & drankjes van de tien aanwezige standhouders. Het was druk en gezellig in het museum tijdens de Proeverij van 2014. Een topdag voor Eetbaar IJsselstein en voor MIJ!

Wat doen we dit jaar?
Ook dit jaar nodigen we standhouders uit die staan voor gezonde en bewuste voeding. Bij de standhouders kun je een hapje proeven en zo kennis maken met hun producten. De standhouders geven informatie en tips over gezonde voeding. De proeverij is ook dit jaar een locatie van de jaarlijkse Proefrit Lopikerwaard.

Kunst proeven
Naast genieten van alle lekkere hapjes kun je natuurlijk ook volop 'proeven' van de kunstwerken in het museum. De toegang tot de proeverij en de tentoonstelling 'Uit liefde voor hout van MIJ' zijn gratis. Ben je in het bezit van een Museumkaart? Vergeet dan niet om deze te laten scannen bij de balie.

Wanneer: 6 september 2015 van 10.00 - 16.00 uur
Wie: iedereen

Open Monumentendag 2015
Foto: Karin Doornbos

Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 vindt de jaarlijkse Open Monumentendag (monumentenweekend) plaats. Veel monumenten zijn gratis voor het publiek opengesteld. Open Monumentendag is een van de grootste culturele evenementen in Nederland en dé gelegenheid om eens een kijkje te nemen achter de voordeur van ons monumentale erfgoed.

Thema Kunst & Ambacht
Ook bij MIJ natuurlijk volop aandacht voor dit evenement. Het thema Kunst & Ambacht sluit perfect aan bij de tentoonstelling 'Uit liefde voor hout van MIJ'. Kom langs in het museum aan de Walkade, en bezoek de monumentale satellietlocaties: het Historisch Stadhuis, de Waag en de Kasteeltoren. Allen onderdeel van de tentoonstelling.

Gratis toegang
Alle tentoonstellingslocaties van MIJ zijn in het Monumentenweekend gratis toegankelijk. Op zaterdag 12 september is er bovendien een workshop 'Beeldhouwen in hout' bij MIJ aan de Walkade. Aan deze workshop zijn wel kosten verbonden. Op het museumplein wordt naast de workshop ook een houtdemonstratie gegeven.

"Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn".

www.openmonumentendag.nl

Wanneer: 12 en 13 september 2015
Wie: iedereen

Workshop: 'Beeldhouwen in hout'
Foto: Marlo den Haan

In het kader van de Open Monumentendag organiseert MIJ een workshop 'Beeldhouwen in hout'. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'Kunst en Ambacht'. Laat je inspireren door Maarten Schepers en ervaar in een paar uur tijd hoe het is om te beeldhouwen in hout. Meer info vind je op onze website.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren voor deze workshop is verplicht. Dit kan via reserveren@museumijsselstein.nl

Wanneer: 12 september 2015 van 9.00 - 16.00 uur
Wie: volwassenen
Kosten: 60 euro per persoon (incl. lunch/koffie/thee)

Workshop: 'Nostalgisch houten speelgoed maken'
Foto: Sabrina Keller

Vind je het leuk om te knutselen en durf jij het aan om samen houten speelgoed van vroeger te maken? Kom dan naar MIJ!

Neem je papa, mama, oma of opa mee en ga aan de slag met stukken hout, figuurzaag, schuurpapier, boormachine, vijlen en ontdek wat je allemaal kan maken van hout. Onder begeleiding van een ervaren museumdocent maak je samen speelgoed waar je ook nog mee kunt spelen!

Kom je ook?

Wanneer: 20 september 13.30 – 16.00 uur
Wie: 8 – 99 jaar
Kosten: geldig entreekaartje (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Vrijwilliger bij MIJ, iets voor jou?
Woensdag 23 september 2015 om 10.30 uur is er een informatieochtend voor mensen die belangstelling hebben voor een vrijwilligersfunctie bij MIJ. Kom langs en wij vertellen je alles wat je wilt weten over de organisatie van het jonge dynamische Museum IJsselstein.

We geven je graag (meer) informatie over de interessante vacatures die er zijn voor vrijwilligers. Je ontdekt geheel vrijblijvend of MIJ iets voor je is. Meer weten of alvast vacatures bekijken? Kijk even op de website van MIJ.

Heb je belangstelling voor de informatieochtend? Meld je dan aan via werkenbijmij@museumijsselstein.nl

Wanneer: 23 september 2015 om 10.30 uur
Wie: iedereen die belangstelling heeft voor een vrijwilligersvacature bij MIJ

Kaatje en MIJ
Foto: Kaatje en Co (Facebook)

Wisten jullie dat de overheerlijke bonbons die MIJ serveert, bij onze eigen IJsselsteinse Kaatje en Co vandaan komen? Kaatje was zo vriendelijk om ons de bonbons voor de Museumkaart actie te schenken.

Op vertoon van je Museumkaart kun je in 't Koffiehuis van MIJ een gratis koffie of thee met zo'n lekkere bonbon krijgen*.

*Niet tijdens de Proeverij en het Museumweekend.

Wist je dat.....