juli 2015

Opening 'Uit liefde voor hout van MIJ'
Foto: Tom Zoethout - Trudi van Zadelhoff (links), Jan Jacob Sleper (midden), Catherine Clavaux (rechts)

Wat een feest, de opening van de tentoonstelling ‘Uit liefde voor hout van MIJ’ op 20 juni 2015. Jan Jacob Sleper opende de tentoonstelling en vertelde over het werk van zijn vader Jan. Er zijn diverse werken van Jan Sleper in de tentoonstelling te zien.

Foto-impressie
Veel deelnemende kunstenaars waren met familie en vrienden bij de opening aanwezig. Sommigen van hen maakten voor het eerst kennis met MIJ en met IJsselstein. Hun enthousiasme was overweldigend. Een foto-impressie van de middag kun je hier bekijken.

Vier schitterende locaties
Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken bij MIJ op maar liefst vier schitterende locaties. Bewonder de prachtige monumenten zoals de Kasteeltoren, de zolder van het historische stadhuis en de Waag. Zij vormen het decor van deze bijzondere tentoonstelling.

Een spannende combinatie
Hedendaagse kunst, design, historie en oude ambachten. Een spannende en verrassende combinatie. Je vindt het allemaal in deze nieuwe tentoonstelling van MIJ. Een must voor iedereen die van hout houdt.

MIJ heeft een Filmhuis!
Foto: fragment film Joost Conijn

MIJ heeft een eigen Filmhuis! Het was al langer onze wens om films van kunstenaars in een aparte ruimte te kunnen presenteren. Dit is nu gerealiseerd. De eerste film die getoond wordt is meteen al erg indrukwekkend. Reis mee met kunstenaar Joost Conijn in zijn 'Hout-auto' op een bijzondere reis door Oost-Europa!

Soms zal ‘t Filmhuis onderdeel zijn van de tentoonstelling maar er zal ook regelmatig een speciale programmering zijn om een bijzondere film in de schijnwerpers te zetten.
Je vindt ’t Filmhuis links achterin bij ’t Koffiehuis.

MIJ, the movie
Foto: Sandwichbike - Basten Leijh

3XFILM weet ons elke keer weer te verrassen. Geniet met ons mee van deze schitterende impressie van 'Uit liefde voor hout van MIJ'.

Download MIJ!
Achter elk kunstwerk gaat een verhaal schuil dat we willen vertellen. Die verhalen brengen kunst tot leven en verbinden mensen. De verhalen bij de tentoonstelling ‘Uit liefde voor hout van MIJ’ kun jij als bezoeker van het museum vanaf nu op je eigen smartphone beluisteren!

Hoe doe je dat?
Ga naar de Google Play- of App Store en download de (gratis) app van izi.TRAVEL op je telefoon. Vervolgens download je de audiogids van de tentoonstelling ‘Uit liefde voor hout van MIJ’. Op het scherm van je telefoon zie je dan de foto’s van alle kunstwerken en door de audiogids af te spelen hoor je het bijbehorende verhaal. Easy!

Online en offline
Je kunt de gids helemaal kosteloos in het museum downloaden, MIJ heeft gratis wifi voor bezoekers. Maar je kunt dit natuurlijk ook thuis of op je hotelkamer doen. De gids is online en offline te beluisteren.

Workshop: 'Beeldhouwen in hout'

Foto: website Maarten Schepers

Samen met kunstenaar Maarten Schepers maak je een houten schaal. Ontdek hoe je holle en bolle vormen kunt steken, hoe je snijdt in hout, en leer alles over het werken met een klopper en het gebruik van gutsen.

Reserveren verplicht: reserveren@museumijsselstein.nl

Wanneer: zaterdag 15 augustus 09.00 – 16.00 uur
Wie: volwassenen
Kosten: 60 euro (inclusief lunch/thee/koffie)

Club MIJ: 'Ontwerp en maak je eigen stoel!'
Kom knutselen, speuren en ontdekken in de zomervakantie! Zin om te ontwerpen? Kom naar MIJ! Knutsel deze zomer een eigen stoel van hout en win een mooie prijs. In de speciale Club MIJ-werkplaats is een werkbankje ingericht waar je je eigen houten stoel kunt ontwerpen en maken. Wil je meer weten? Kijk even op onze website .

Geen zin om te knutselen? Wil je liever zelf met je eigen ontdekboekje door de tentoonstelling gaan of samen met je ouders met de kijkwijzer en daarna sjoelen! Alles kan!

Wanneer: t/m 15 september (doorlopend)
Wie: 4 t/m 12 jaar
Kosten: gratis voor kinderen t/m 12 jaar

Wist je dat.....
  • MIJ trakteert op koffie of thee mét bonbon op vertoon van je Museumkaart?
  • Deze zomer de tweede persoon gratis toegang heeft bij MIJ?
  • Je op zondag 2 augustus een gratis rondleiding bij MIJ kunt combineren met 'Thee in de kruidentuin'?
  • Er op woensdag 5 augustus een inloop knutselmiddag voor kinderen is?
  • MIJ op 6 september samen met Eetbaar IJsselstein weer een Proeverij organiseert?