januari 2015

Achter de stad in MIJ
Foto: Tom Zoethout

De verhalen achter de kunstwerken horen? Kom naar onze rondleiding door 'De stad in MIJ'. Je zag nog nooit zo veel verschillende interpretaties van een stad!

Schrijf je in via reserveren@museumijsselstein.nl

Wanneer: 4 en 22 januari 2015 -14.00 en 15.00 uur
Entree: rondleiding is gratis op vertoon van een geldig toegangskaartje. Gratis toegang: museumkaarthouders en Goede Vrienden

Robbie Cornelissen: the labyrinth runner
Foto links: Robbie Cornelissen - Tower of Babel, 2014

Robbie Cornelissen (1954) maakt animaties en tekeningen geïnspireerd op iconische werken en futuristische gebouwen. Werk van Cornelissen is op dit moment te zien bij MIJ als onderdeel van de tentoonstelling 'De stad in MIJ'. Kom langs, stap de tekening binnen en wandel door het labyrint. Bekijk hier een klein voorproefje. Of geniet met dit filmpje nog even na van de indrukwekkende tentoonstelling 'De stad in MIJ'.

Vrijwilligers bedankt!
Op zondag 7 december 2014 was het de Dag van de Vrijwilliger. Natuurlijk is het goed dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan het vele werk dat vrijwilligers in het hele land verzetten.

MIJ waardeert de inzet van zijn vrijwilligers elke dag. Zonder vrijwilligers kan MIJ niet bestaan. Op alle onderdelen binnen MIJ zetten vrijwilligers zich in. Op het gebied van administratie, opbouw tentoonstellingen en technische ondersteuning, educatie, catering, baliewerkzaamheden, collectieregistratie en marketing. Graag willen wij via deze weg nogmaals onze dank uitspreken voor de inzet van alle vrijwilligers.

In december hebben we met een gezellige kerstborrel -en een kerstpakket voor alle vrijwilligers- gevierd dat wij een fantastisch jaar hebben gehad met een grote stijging van het aantal bezoekers.

Dank voor jullie enorme inzet!

Nomineer MIJ! Het leukste uitje van de provincie Utrecht
Vind jij dat Museum IJsselstein het leukste uitje in de provincie Utrecht is? Nomineer MIJ dan voor de ANWB verkiezing 'Het leukste uitje van Nederland!'

Voor het vijfde jaar organiseert Het land van ANWB de verkiezing voor het leukste uitje van Nederland en het leukste uitje van de provincie. Dé publieksprijs namens 4 miljoen stemmers! Daarbij gaat het om het aantal stemmen, maar ook om de mate waarin het uitje aanbevolen wordt door stemmers.

Vorig jaar scoorde MIJ een 9.0 voor publieksvriendelijkheid in de ANWB Museumcheck. MIJ hoopt nu genoeg nominaties binnen te halen voor het leukste uitje!

Nomineer MIJ!

Bedankt voor je stem!

Proost op MIJ in 2015!
Hef het glas met MIJ. Met een korte terugblik, maar vooral heel veel vooruitkijken. Wat gaan we allemaal doen in 2015? Het programma van de nieuwjaarsbijeenkomst vind je hier.

Je bent van harte welkom op onze nieuwjaarsborrel!

Wanneer: 10 januari aanvang 15.00 uur, inloop 14.30 uur
Entree: gratis

Workshop 3D Stadscollage van Club MIJ
Foto: Toes Dalmulder - zonder titel, 2011/2012

Hoe ziet jouw stadsgezicht eruit als het van het doek af zou komen? Met veel verschillende materialen en je eigen fantasie ga je aan de slag om vormen op het doek te plakken. Als je 3D-compositie klaar is, kun je 'm verven of beplakken met plaatjes. De workshop is voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Meer info over Club MIJ kun je hier vinden.

Reserveer via reserveren@museumijsselstein.nl

Wanneer: 25 januari 13.30 - 16.00 uur
Entree: workshop is gratis

Kerstvakantie: word jij Museuminspecteur?
Kom langs in de kerstvakantie! Voor jou is er ook veel te doen. Heb jij weleens een stofzuigerhuis gezien of een vervallen stad in 3D? Vraag naar de speurtocht bij MIJ! Kom filmpjes over de stad kijken of tover net als de kunstenaar Escher een stad op papier. Benieuwd hoe een stad van suiker eruit ziet? Kom kijken en bouw mee!

MIJ laat zich graag inspecteren door jou! Is MIJ een cool museum?  Ben jij een enthousiaste Museuminspecteur?

Doe dan mee met Museuminspecteurs 2014-2015. In de kerstvakantie kun je zelfs een iPad winnen!

Vul een inspectieformulier in en laat zien wat je van een museum vindt. Kies welk museum het leukste kidsproof museum van Nederland is. We hopen dat je op MIJ stemt!

Je maakt kans op leuke prijzen!

Meer info? Kijk op de website van Museuminspecteurs

Of klik op het plaatje en download de app: