mei 2014

Koningsdag bij MIJ

Kroon jezelf bij MIJ
26 april vanaf 11.00 uur

Op Koningsdag heeft iedereen gratis toegang en zijn er leuke activiteiten! Knip de bon uit de oranjekrant, ontwerp je eigen kroontje en ga op de foto met onze levensgrote jarige koning Willem-Alexander en koningin Máxima! Vergeet vooral niet je camera/telefoon mee te nemen.

Wil je meer? Doe dan tussen 13.00 en 14.30 uur op het museumplein mee met de wedstrijd koekhappen! (alleen bij droog weer!) Voor elke winnaar is er een leuk prijsje!

Er zijn ook veel leuke knutselopdrachten aan onze Oranje tafel!

Ongekend kant bij MIJ vanaf 31 mei
Benieuwd naar onze volgende tentoonstelling die vanaf 31 mei te zien is? Hier alvast een voorproefje.
Waar denkt u aan bij kant? Fijn textiel? Iets ouderwets of juist niet? Is het u al opgevallen?
Dit seizoen is kant helemaal terug in de mode. Maar uit de beeldende kunst is kant eigenlijk nooit weggeweest. Juist nu wordt kant geherinterpreteerd door hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen.

In deze tentoonstelling komt de grote verscheidenheid tot uiting; van fijn gekantkloste kleedjes tot stoere bouwhekken met kantmotief, van fijn geschilderde 18e eeuwse schilderijen tot en met hedendaagse schilderijen waar de textuur van de verf het kantwerk vormt, van traditionele kanten kappen tot hedendaagse fotografie. En betonnen tafels met ingedrukt kantmotief tegenover een klassiek stilleven. Of zelfs complete installaties waar u door heen kunt lopen. Dat de hiervoor gebruikte materialen uit de bouwmarkt komen, is bijna niet meer te zien. Worden lichtgevende kantenkragen echt de toekomst? Nieuwsgierig?
We zien u graag vanaf 31 mei.

Koninklijke middag in de bieb op 14 mei
Beleef de leuke poppenkast
Wil jij wel eens een prinsesje ontmoeten of voel je je misschien zelf wel een prinses? Heb je de foto's van prinses Amalia en haar zusjes al gezien die persfotograaf Robin Utrecht van hen heeft gemaakt? Kom naar de speciale middag die de bibliotheek samen met MIJ in de bieb organiseert. Er is een spannende poppenkast voorstelling en er loopt een vrolijke prinses rond die verhalen vertelt.
Wanneer: woensdagmiddag 7 mei om 15.00 uur
Entree: gratis

Vrolijk koninklijk kinderconcert van Amicitia
Luister je liever naar een vrolijk concert, kom dan op 14 mei naar de bieb. Je wordt eerst rondgeleid door een verhalenverteller die alle geheimen van de foto’s kan onthullen, en aansluitend geeft Amicitia een verrassend vrolijk koninklijk concert.
Wanneer: woensdagmiddag 14 mei vanaf 15.00 uur
Entree: gratis

Uitreiking prinsessenjurk wedstrijd
De winnaars zijn bekend! De jury vond het moeilijk om een keus te maken, omdat er vele mooie ontwerpen zijn binnengekomen.

Hoofd van de jury, Olga eigenaresse van Olga's bruidsatelier zag vele talentjes bij de jonge ontwerpers. Zij was blij verrast over de originele ontwerpen. MIJ bedankt alle modeontwerpers. Goed gedaan dames en heer!

De feestelijke uitreiking heeft op 18 april plaatsgevonden zodat de winnaars hun Amalia of Máxima jurk op koningsdag 26 april kunnen dragen. De journalisten van het AD en het Zenderstreeknieuws waren uiteraard van de partij en hebben de winnaars geïnterviewd.

De winnaars zijn:
Amalia jurk - Carlijn Kuik, 10 jaar
Máxima jurk - Sophie Moens, 16 jaar

Laatste kans om een selfie met Máxima en Alex te maken
MIJ denkt dat nergens anders koningin Máxima en koning Willem-Alexander vaker op de foto zijn geweest met het volk dan de afgelopen tijd in onze tentoonstelling. We hebben het natuurlijk over ons levensechte koningspaar waarvan al vele honderden selfies zijn gemaakt.

Dit is nu uw laatste kans want tot 18 mei houden ze ons nog gezelschap
Zet uw selfie op de Facebookpagina van MIJ en maak kans op er een leuke goodiebag!  .

De vijf origineelste inzenders winnen een Oranje goodiebag.