mei 2013

Schilderworkshop

Op zondag 21 april van 14:00-16:00 uur kunnen liefhebbers deelnemen aan een bijzondere schilderworkshop bij MIJ, geïnspireerd op de schilderachtige fotografie van Margriet Smulders en de gekleurde staffen van Frank Bezemer in de tentoonstelling ‘Veel Liefgs’. De workshop is voor volwassenen, zowel beginnende als gevorderde schilders en/of kunstkijkers, en wordt gegeven door Albert van der Zwart (1963) uit IJsselstein. Voor iedereen die op zondagmiddag eens lekker aan de slag wil op een bijzondere locatie.

De kosten zijn € 10,00 per persoon, inclusief materiaal, een bezoek aan de tentoonstelling en een kop koffie of thee. Er is plaats voor 8 tot 15 personen. Reserveren is noodzakelijk!

Telefonisch: 030-6886800 (wo t/m zo  van 13.00-17.00 uur).

MIJ op RTL4; 11 april 16.35 uur

Donderdag 4 april was de crew van het RTL 4 programma City-News.nl, Hallo Holland bij MIJ om te filmen. Het programma belicht iedere week een andere stad in Nederland en laat de bijzondere plekken in de stad zien met aandacht voor historie, cultuur en evenementen.

Samen met Catherine Clavaux (conservator tentoonstellingen MIJ) is er een prachtige reportage gemaakt over de rol van het museum in IJsselstein, de huidige tentoonstelling ‘Veel Liefgs’ en de Kasteeltoren. Oordeel zelf en kijk naar de uitzending op donderdag 11 april, 16.35 uur op RTL4. In het weekend wordt het programma herhaald.

Moederdag bij MIJ; samen op de foto op de Schommelwolk

Alle moeders die samen met hun kind (mag natuurlijk ook een volwassen kind zijn) naar het museum komen, hebben toegang voor 1 euro (Vrienden van MIJ gratis). Een mooie kans om de tentoonstelling 'Veel Liefgs' te bezoeken.

Ook kunnnen alle moeders zich op zondag 12 mei tussen 13.00 en 17.00 uur samen met hun (klein)kind(eren) laten fotograferen op de Schommelwolk van kunstenaar Margriet Smulders. De foto ontvangt u via e-mail.

Vacature Kasteel gastheren/vrouwen
Het museum is per direct op zoek naar enthousiaste toren-gastheren en vrouwen voor de Kasteeltoren die in het zomer-seizoen, op vrijwillige basis, beschikbaar zijn op zaterdag- en/of zondagmiddag.

De Kasteeltoren wordt beheerd door MIJ en is vanaf het Pinksterweekend van 18 mei tot 23 augustus in de
weekenden tussen 13:00-17:00 uur toegankelijk voor publiek. Op zondagen is er een speciaal verteltheater-programma door acteurs.

Deze imposante vierkante toren is een prachtige locatie om te werken.

Lees hier de volledige vacaturetekst.

Museumweekend met po√ęzieworkshop

Op 6 en 7 april j.l. was het Museumweekend. ‘Doe een Museum’ was dit jaar het thema van het Nationaal Museumweekend.  Voor wie graag actief een museum wil beleven, was er gelegenheid om onder begeleiding van een rondleider kennis te maken met het museum en de tentoonstelling ‘Veel Liefgs’. Er waren veel mensen die MIJ tijdens dit speciale weekend bezochten.

Er werden dat weekend tijdens de poëzieworkshop ook prachtige gedichten gemaakt. Kinderen én volwassenen gingen onder begeleiding van de dichteressen Maartje van den Bosch en Marja Hanko aan de slag met ‘elfjes’ (een dichtvorm bestaande uit elf woorden en vijf regels) en andere speelse dichtvormen.

Lees hier meer en bekijk de foto's.