april 2013

Opening nieuwe tentoonstelling

Op 9 februari j.l. is de nieuwe tentoonstelling, Veel Liefgs, geopend. Van de vele aanwezigen hebben we veel enthou-siaste reacties ontvangen. Mede door de zeer betrokken kunstenaars Margriet Smulders en Frank Bezemer én de vrijwilligers die zich ingezet hebben tijdens de voorberei-ding, ziet de tentoonstelling er prachtig uit!

Tijdens de opening traden Gerjan Piksen en Boris Bezemer van VONK op. Zij brengen vernieuwende, experimentele muziek met geprogrammeerde geluiden, gloeilampen een beetje geluk én interactie met het publiek. Sommige bezoekers moesten hier even aan wennen maar iedereen zong, klapte, floot of trommelde enthousiast mee met als resultaat een kakafonie van geluiden. Het was een prachtige, liefdevolle opening. Kom jij ook gauw kijken bij mij?

Valentijnsactie groot succes

In de aanloop naar Valentijnsdag deelden plaatselijke ondernemers zakjes snoephartjes met een kaartje “Hou jij van MIJ” uit aan hun klanten en zorgden zo voor een gezellige dag vol liefde bij mij op 14 februari j.l.

Meer dan 100 bezoekers trotseerden die dag de sneeuw en ijzel om samen met hun geliefde(n) en mij Valentijn te vieren en gratis de nieuwe tentoonstelling te bezichtigen.
Vijf IJsselsteinse fotografen maakten prachtige foto’s van hen op de Schommelwolk van kunstenaar Margriet Smulders en Margriet zelf fotografeerde hen in het decor van een prachtige bloementuin. De foto's zijn later in het voorjaar te zien in 't Koffiehuis.

Met dank aan de IJsselsteinse ondernemers die dit mede mogelijk hebben gemaakt! De plezierige samenwerking zetten wij graag voort!

Prijswinnaars Valentijnsactie

Door op onze Facebookpagina de Valentijnsactie te liken of te sharen en/of op 14 februari naar mij te komen, maakte je kans op het winnen van het werk Itaca van Margriet Smulders ter waarde van € 875,-.

De gelukkige winnaars zijn: Bert en Diny van de Geijn-Graven. Afgelopen vrijdag, 15 maart, hebben ze hun prijs in ontvangst genomen. Toen we het goede nieuws vertelden zei Diny: "Het is heel erg leuk om iets te winnen maar het is meer dan leuk om een werk van Margriet Smulders te winnen!"

Bert en Diny komen uit Wamel en doen ieder jaar samen iets leuks op Valentijnsdag. Diny had over onze actie gelezen en daarom in de buurt van IJsselstein een B&B gereserveerd en een etentje in Kasteel Montfoort geregeld. Zo vormde het museum het uitgangspunt voor hun romantische weekend. Gelukkig waren ze bij mij.

‘t Koffiehuis huren

Wist u dat 't Koffiehuis en het museum te huur zijn voor vergaderingen, feestjes, verjaardagen, lezingen et cetera? Er is een beamer aanwezig, heerlijke biologische koffie en thee en een geluidsinstallatie. Het programma kan op maat worden samengesteld, indien gewenst met een rondleiding door het museum en catering.

Een hele dag kost € 385,00 een dagdeel kost € 250,00 exclusief 21% btw. Hierbij inbegrepen is het gebruik van de beamer en indien gewenst een rondleiding van een half uur. We maken graag een leuk voorstel voor u!

We organiseren op aanvraag ook rondleidingen. Over de historie van IJsselstein of over de huidige tentoonstelling, een combinatie van beide kan natuurlijk ook. We doen dit bij een minimum aantal van acht personen. Ook een speciale rondleiding voor kinderen is mogelijk.

Waar moet Fulco de Minstreel staan?

Er is op het moment veel te doen over het standbeeld van Fulco de Minstreel dat altijd zijn plekje, als straatmuzikant, had aan de Schuttersgracht. Het moet daar weg vanwege de herinrichting van dit stukje binnenstad en staat nu in de opslag op de gemeentewerf.

Het museum wil het beeld graag adopteren en plaatsen op het plein voor mij totdat er meer duidelijkheid is over de bestemming van het kasteelterrein. De fractie van D66 IJsselstein is gestart met een enquête op internet, u kunt hier meestemmen over de tijdelijke verblijfplaats van Fulco. Op 27 maart wordt tijdens de raadsvergadering de uitslag gepresenteerd aan het college en de gemeenteraad.

De legende van Fulco speelt zich af bij de Kasteeltoren en in de toekomst krijgt Fulco hopelijk zijn definitieve plek bij de Kasteeltoren.