februari 2013

Nieuwe tentoonstelling 'Veel Liefgs'
Op zaterdag 9 februari om 15.00 uur is de opening van de tentoonstelling 'Veel Liefgs' van Margriet Smulders en Frank Bezemer.

‘Liefgs’...? Nee, dit is geen typefout. Of, nou ja, misschien toch een beetje wel... Wellicht komt het u bekend voor, in de haast typt u, zelfs aan dierbaren, berichten met spel- en typefouten. Een teken van deze tijd. Is de liefde er minder om? Waarschijnlijk niet. Kunstenares Margriet Smulders kiest de titels van haar werken bewust. Pratend in hun atelier vormde zich het idee om de liefde centraal te stellen in de tentoon-stelling bij mij museumijsselstein. Het kunstwerk Veel Liefgs, uit 2008, is een mooi uitgangspunt.

Tijdens de opening is er ook een performance van VONK: hedendaagse muziek met een grote rol voor het publiek.
Kom 9 februari en laat je verleiden door mij. Meer informatie vindt u hier.

Houdt u van MIJ?
Op Valentijnsdag van 13:00 tot 21.30 uur is er gratis toegang tot het museum en de nieuwe tentoonstelling 'Veel Liefgs'.

U kunt zich dan samen feestelijk laten fotograferen op de Schommelwolk van de kunstenares onder het genot van een glas champagne en romantische muziek. Kunstenaars Margriet Smulders en Frank Bezemer zijn ook aanwezig en misschien maakt Margriet nog wel een snapshot van u.

Like en share mij op Facebook, volg mij op Twitter of bezoek ons op Valentijnsdag en maak kans het kunstwerk ‘Itaca’ van Margriet Smulders, ter waarde van € 875,-, te winnen. Tot donderdag 14 februari bij mij. Veel liefgs!

Producten van designers te koop
Bij de balie van mij | museumijsselstein gaan we producten van designers presenteren die u ook kunt kopen. Een leuk cadeau-idee of gewoon voor uzelf.
We starten op 9 februari met Foekje Fleur. Zij maakt o.a. prachtige keramieken flessen geïnspireerd op plastic afval gevonden aan de oevers van de Maas in Rotterdam. De flessen worden gemaakt door haar vrienden in Jingdezhen in China en zijn te gebruiken als vaas maar ook als kunstobject. Meer info over Foekje Fleur vindt u op haar website.

Voor kids; Mijnheer Mozart en co.
Op zondag 10 maart is er een muzikale kindervoorstelling van Marloes Wekking voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar oud. Het is een voorstelling rond de fortepiano, de nieuwe uitvinding onder de toetsinstrumenten in de tijd van Mozart. Mijnheer Mozart was verrukt over wat er allemaal kon op dat nieuwe instrument. Ontdekken jullie mee? De muziek is van mijnheer Mozart, mijnheer Haydn en mijnheer Beethoven.

De voorstelling van 11.30 - 12.15 uur (inloop vanaf 11.15 uur).
Aanmelden verplicht via: reserveren@museumijsselstein.nl
Entree: voorstelling is gratis, wel geldig entreebewijs voor het museum nodig. Gratis entree voor junior-Vrienden van mij.

Concert Marloes Wekking op de fortepiano
Op zondag 10 maart neemt Marloes Wekking ons mee op reis met Mozart en Belle van Zuylen en andere componerende tijdgenoten in de tweede helft van de achttiende eeuw. Langs Europese hoven, landgoederen en de steden waar zij woonden, werkten en waar zij hun muziek voor hun publiek ten gehore brachten. U kunt luisteren naar een replica van een fortepiano die Mozart bespeelde. Met tussendoor illustrerende uitleg en een programmatoelichting.

Het concert is van 14.00 - 15.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur).
Aanmelden verplicht via: reserveren@museumijsselstein.nl
Entree: concert is gratis, wel geldig entreebewijs voor het museum nodig. Gratis entree voor Vrienden van mij.