Voor het tv-programma ‘U Vandaag, keuze van de kijker’ op RTV Utrecht moesten er stemmen worden binnen gehaald. De kijker bepaalt welk item wordt uitgezonden. mij moest het opnemen tegen een basisschool, wat niet meevalt want alle kinderen en ouders stemmen natuurlijk op hun school.

Lees meer
Bij mij kunt u nu een lekker kopje koffie of thee komen drinken en schenken wij biologische vruchtensappen in een hedendaagse ambiance. Het museum heeft een moderne koffiepantry en inrichting gekregen dankzij een bijdrage van het stimuleringsfonds van Rabobank Utrechtse Waarden. ’t Koffiehuis is vrij toegankelijk ook als u de tentoonstelling niet bezoekt.

Lees meer
Margriet Smulders,
Veel liefgs, 2008
De voorbereidingen voor de volgende tentoonstelling zijn in volle gang. Margriet Smulders is één van Nederlands belangrijkste vrouwelijke kunstenaars. Zij is het meest bekend geworden met haar imposante foto’s van bloemstillevens. Grote weelderige composities van bloemen, glasobjecten, spiegels en vloeistoffen die pulseren van kleur en die de kijker het kunstwerk inzuigen. Smulders laat zich o.a. inspireren door een liefdessonnet van Shakespeare.

Lees meer
   
Bent u al op zoek naar een origineel sinterklaas of kerstcadeau? In Pet’s shop in het oude waag-gebouw kunt u al vanaf 5 euro een uniek gesigneerd goudkleurig kunstwerkje kopen met certificaat van authenticiteit. Grappige objecten van dieren, auto’s, zeilboten, vliegtuigen, geweren, Disney figuren, striphelden en andere vreemde wezens voor ieder is wel een passend object te vinden.
 
Op 14 december wordt de binnenstad van IJsselstein betoverd. De Kerstavond van Mevrouw Klein Sprokkelhorst is inmiddels een traditie.

Lees meer
Op 30 oktober is het educatieproject ‘Verzamelwoede’ voor de groepen 6 van de IJsselsteinse basisscholen van start gegaan. Het project vindt plaats in samenwerking met de Stichting Kunst Centraal, kunst- en cultuureducatie provincie Utrecht. De ultieme verzamelwoede van Pet van de Luijtgaarden spreekt de kinderen enorm aan!

Lees meer
mij gaat ervoor om een professioneel, eigentijds museum te zijn. Het gebouw, de tentoonstelling, de satellietlocaties, de vrijwillige medewerkers: alles en iedereen straalt het uit. Maar we doen er graag nog een paar schepjes bovenop! En dat vraagt dat mij in contact wil komen met goed gemotiveerde museummedewerkers die, op vrijwillige basis, willen bijdragen en meehelpen aan een professioneel en eigentijds mij.

Lees meer
Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden