MIJ Academie

Afbeelding: Gustav Klimt - Baby (Cradle), 1918

Overzicht activiteiten MIJ Academie

Rabobank Masterclass Kunsthistorie: van bakermat tot iPad art

Beleef de geschiedenis van de kunst en ga mee op reis met docent Aldwin Kroeze

Van Nachtwacht tot buitenschilders, van baksteengotiek tot 3D-print-sculpturen, de beeldende kunst kent een enorme diversiteit in haar geschiedenis. Hoog tijd voor een rode draad om juist in dat doolhof de weg te vinden. In vier lezingen worden de diverse perioden overzichtelijk naast elkaar gezet.

1.      Klassieke oudheid
2.      Middeleeuwen
3.      Renaissance
4.      Moderne tijd

Een vierluik over Klassieke oudheid, Middeleeuwen, Renaissance en Moderne tijd.

Aanmelden  via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 7,14, 28 september en 5 oktober 2017
Wie: volwassenen
Kosten: 30,00 euro* (incusief thee/koffie)

* De Rabobank Masterclass Kunstgeschiedenis van 90 euro voor slechts 30 euro, mogelijk gemaakt door sponsoring van Rabobank en Vriendenstichting MIJ.

Vijf bijzondere schilders uitgelicht (vijfluik) (VOL)

Per lezing zal er één schilder worden besproken. De schilders die aan bod komen zijn, Rembrandt, Ingres, Klimt, Mondriaan en Freud.

Aanmelden  via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 12 oktober en 2,9,16 en 30 november 2017
Wie: volwassenen
Kosten: 49.95 euro (inclusief thee/koffie)

LET OP: Deze serie is helaas VOL.

Geschiedenis van de fotografie (drieluik)

In dit drieluik staat de geschiedenis van de fotografie centraal. Kroeze belicht de fotografie vanuit de
technische, de representatieve en de artistieke kant. De drie lessen vormen samen een overzichtelijk geheel
van de geschiedenis van de fotografie bekeken vanuit deze drie invalshoeken..

Aanmelden via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 7, 14 en 21 december 2017
Wie: volwassenen
Kosten: 29,95 euro (inclusief thee/koffie)

Excursies

Museum Jan Cunen - VERVALLEN!

Voor de nieuwste tentoonstelling dook Museum Jan Cunen in zijn eigen depot om een tentoonstelling samen te stellen met werk uit eigen collectie. Dit leverde verrassende combinaties op. De werken lijken op elkaar te reageren of de dialoog aan te gaan met elkaar. Van Jan Mankes tot Jan Andriesse en van Weissenbruch tot Wildschut: er zijn veel pareltjes uit de collectie te zien.

Museum Jan Cunen is een museum gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum van Oss. In het museum worden tentoonstellingen gehouden van negentiende-eeuwse en hedendaagse kunst.

Meer informatie: Museum Jan Cunen

Wanneer: 16 september 2017 - VERVALLEN
Tijd: 11.00 en 13.00 uur
Wie: iedereen
Kosten: 10 euro p.p. (exclusief vervoer en entreekaart).

Het Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum wordt ook wel onze nationale schatkamer genoemd. In het imposante gebouw bevindt zich een niet minder imposante collectie. Tijdens de excursie zal een klein deel ervan worden bekeken en besproken. De periode die in deze excursie centraal staat is de zestiende en zeventiende eeuw. Diverse grote namen zullen de revue passeren, maar er zijn ook prachtige diamantjes die nog veel te onbekend zijn en even mogen stralen. In anderhalf uur wordt er gewandeld door letterlijk en figuurlijk een der rijkste stukjes  van het culturele verleden van ons eigen Nederland.

Reserveren verplicht via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 14 oktober 2017 11:00 uur en 13:00 uur
Tijd: 11.00 en 13.00 uur
Wie: iedereen