Ga mee met MIJ

Museum De Pont - Wikimedia Commons G. Lanting (2013)

Museum De Pont Tilburg

Museum IJsselstein (MIJ) organiseert in samenwerking met Aldwin Kroeze regelmatig excursies naar diverse musea of exposities.

De kunst van onze tijd is voor MIJ van bijzondere waarde. Binnen Nederland zijn er een paar andere musea die zich op de eigentijdse kunst richten. Museum De Pont in Tilburg staat in dat rijtje aan de top. In de collectie bevindt zich werk van kunstenaars van wereldformaat onder wie Anish Kapoor, Marlene Dumas, Bill Viola en Ai Wei Wei. Er zal tijdens de excursie met name aandacht besteed worden aan de vaste collectie.

Reserveren voor deze excursie is verplicht via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 26 maart, 11:00 uur en 13:00 uur
Wie: iedereen
Kosten: 10 euro (exclusief toegangskaartje)
Verzamelen: in de voorhal van Museum De Pont bij de kluisjes.

Foto: Mark Ahsmann - Wikimedia Commons

MIJ Academie

Het Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum wordt ook wel onze nationale schatkamer genoemd. In het imposante gebouw bevindt zich een niet minder imposante collectie. Tijdens de excursie zal een klein deel ervan worden bekeken en besproken. De periode die in deze excursie centraal staat is de zestiende en zeventiende eeuw. Diverse grote namen zullen de revue passeren, maar er zijn ook prachtige pareltjes die nog veel te onbekend zijn en even mogen stralen. In anderhalf uur wordt er gewandeld door letterlijk en figuurlijk een der rijkste stukjes  van het culturele verleden van ons eigen Nederland.

Wanneer: 28 februari, 11:00 uur en 13:00 uur
Wie: iedereen
Kosten: 10 euro (exclusief eventueel toegangskaartje)
Verzamelen: benedenhal van het Rijksmuseum bij de infobalie