Ga mee met MIJ

Kunsthal Rotterdam
Kunsthal Rotterdam - Sandra Voogt (Wikimedia Commons)


Kunsthal Rotterdam

 

Op zaterdag 25 februari opende in de Kunsthal Rotterdam ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’, een uniek overzicht van fotorealistische schilderkunst. Drie generaties Amerikaanse en Europese kunstenaars laten de geschiedenis van een fascinerende, figuratieve kunststroming zien. De overzichtstentoonstelling in de Kunsthal brengt - met meer dan zeventig werken van ruim dertig kunstenaars – een ongeëvenaarde verzameling hyperrealistische topstukken naar Nederland. Bron: Kunsthal Rotterdam

Dit is een tentoonstelling die je met eigen ogen moet zien. Pas dan zal de magie duidelijk worden van de schilderijen die bij elkaar gebracht zijn in deze tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam. Er worden hier drie generaties schilders getoond die bijna het onmogelijke van verf lijken te vragen. Het is een overzicht van de start van de schilders die men fotorealisten is gaan noemen tot en met de eigentijdse talenten op dat gebied. Tijdens de excursie zal een aantal van hen worden voorgesteld. Daarnaast zal duidelijk worden dat ze te maken hadden met een dubbele strijd. Enerzijds met het materiaal: van klodders in een tube naar realistische perfectie. Anderzijds de strijd tegen een kunstwereld die niets van ze moest hebben. 

Reserveren voor deze excursie is verplicht via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 13 mei, 13:00 uur en 15:00 uur
Wie: iedereen
Kosten: 10 euro (exclusief eventueel toegangskaartje)
Verzamelen: benedenhal bij infobalie van het museum (zelf voor vervoer zorgen)


 


Foto: In Groenendaal (ca.1866). Olieverf op doek - Paul Joseph Constantin Gabriël
Bron: De Mesdag Collectie, Den Haag


MIJ Academie

Excursies naar de Mesdag Collectie en Kunsthal Rotterdam
 

Museum IJsselstein (MIJ) organiseert in samenwerking met Aldwin Kroeze twee excursies. Naar De Mesdag Collectie in Den Haag en naar Kunsthal Rotterdam

De Mesdag Collectie
Aan de laan van Meerdervoort in Den Haag bevindt zich vlak bij het Vredespaleis en op loopafstand van het Panorama Mesdag één van de best bewaarde geheimen van Den Haag: De Mesdag Collectie. Het is een museum dat in 1887 haar deuren opende met een verzameling schilderijen die toen al als bijzonder werd aangemerkt. Sinds 2003 is het museum  weer geopend en kunnen we opnieuw oog in oog staan met de meesters die door Mesdag zijn verzameld. Hierbij zitten grote namen uit de 19e eeuw, onder wie Millet, Corot, Breitner en vader en zoon Israëls.

Tijdens de excursie wordt niet alleen bij de schilderijen en kunstenaars stilgestaan, maar krijgt men ook een beeld van op welke wijze Mesdag tot deze collectie is gekomen, welke keuzes hij maakte bij zijn aankopen en het belang van deze collectie tot de dag van vandaag.

Reserveren voor deze excursie is verplicht via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 30 april, 12:30 uur en 14:30 uur
Wie: iedereen
Kosten: 10 euro (exclusief eventueel toegangskaartje)
Verzamelen: benedenhal bij infobalie van het museum (zelf voor vervoer zorgen)