Fotografeer je knuffel!

Foto: Olivier van Hartingsveldt

Kinderworkshop: Fotografeer je knuffeldier op een andere manier

Museum IJsselstein (MIJ) verzorgt op zondag 22 mei in samenwerking met fotograaf Olivier van Hartingsveldt een interactieve fotografieworkshop. Samen met Van Hartingsveldt gaan de jonge deelnemers op zoek naar bijzondere en humoristische composities om hun favoriete knuffeldier te fotograferen. In deze workshop leren zij spelenderwijs meer over compositie, standpunt en styling in de fotografie.

Olivier van Hartingsveldt  richt zich in zijn kunstwerken  op de relatie tussen mens en dier. Voor deze workshop neemt hij speciaal enkele werken uit zijn serie ‘Pronkstukjes’ mee. De foto’s laten zien hoe huisdieren zijn opgenomen in de leefomgeving van de mens. De geportretteerde huisdieren zijn als echte pronkstukken weergegeven. In deze workshop gaan kinderen zelf aan de slag met dit thema door hun eigen knuffeldier op een verrassende manier te fotograferen.

De workshop is een van de activiteiten rond de tentoonstelling ‘Aanstormend talent bij MIJ. Het beste uit 2015 van Galerie Pouloeuff’. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 29 mei en toont het werk van talentvolle kunstenaars die een verfrissende, absurde of juist confronterende blik op de maatschappij geven.

Heb je een fotocamera of een mobieltje met camera? Neem mee! In het museum zijn extra knuffeldieren aanwezig. De middag is gratis toegankelijk.

Reserveren via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 22 mei 14.00 - 16.00 uur