Club MIJ

Foto: Romy Joya Kuldip Singh, Curious Mechanics (2015)

Club MIJ Workshop

Kunst in beweging

Heb je altijd al een echt bewegend kunstwerk willen maken? Dat kan! Onder leiding van museumdocent Marcel Nijenhuis maak je een mechanisch kunstwerk waar creativiteit en techniek elkaar ontmoeten. Allerlei vaardigheden zoals problemen oplossen, creatief denken en samenwerken komen aan bod.

In deze workshop krijgen de deelnemers basisinformatie over het begrip automata. Een automata is een eenvoudige handmatige machine die een verhaal vertelt. Een creatieve verrassende voorstelling wordt aangedreven door een krukas. Door zelf aan de slag te gaan, leer je hoe aandrijving werkt.

Ook in de beeldende kunst is bewegende kunst, ook wel kinetische kunst genoemd, een begrip. In de tentoonstelling 'Aanstormend talent bij MIJ, het beste uit 2016 van Galerie Pouloeuff' is werk te zien van Romy Joya Kuldip Singh. Zij maakt verrassende bewegende constructies van hout en papier. In de workshop bekijk je eerst haar sculpturen en gaat daarna zelf aan de slag met het maken van een echt kinetisch kunstwerk.

Wanneer: 21 mei, 14.00 - 16.00 uur
Wie: leeftijd 8 - 12 jaar
Kosten: gratis

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop. Aanmelden kan via: aanmelden@museumijsselstein.nl